fredag 9 mars 2012

Vacker och godDet är väl inte illa, att kunna vara såväl vacker som god!? Båda dessa egenskaper skulle jag vilja påstå att drakfrukten har.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - det där med alla frukter man kan hitta och frosssa i här, är bara så underbart! En av alla frukter som verkligen gör sig i fruktskålen är just drakfrukten (eller pitaya, som den också heter).


Nu levde jag ju i den tron att en drakfrukt har rött skal och vitt innehåll med svarta prickar...men så enkelt var det inte! Det visade sig att den finns i tre utföranden. Två röda, en med vitt innehåll och en med väldigt mörkrött. Sedan kommer den även i en gul nyans, med ett mera transparent innehåll.
Den gula medför ju inga större problem att hitta, såvida man inte lider av någon allvarlig variant av färgblindhet, men att se skillnad på den röda och den röda...nja, det kändes lite mer komplicerat. Fast å andra sidan, så kan det ju vara lite som att få ett kinderägg, även om just den här sorten bara består av en överraskning!

Vad det gäller smaken, så måste jag säga att jag tycker nog att det är mest smak på den gula...tror jag...

Idag ska jag packa ner lite i en ryggsäck för att sedan ta färjan över till Bintan där helgen ska tillbringas  tillsammans med våra besökande kamrater, förhoppningsvis i fint väder!

23 kommentarer:

 1. Tack för din fina utvärdering!! Ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Vad vackert också! Jag hittade såna att köpa, men de kostade 45 kr styck och jag ville liksom inte chansa. Kanske smakade äckligt liksom...nästa gång ska jag nog våga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, dom är helt ok i smaken, fast smakar egentligen inte speciellt mycket och jag skulle nog inte ge 45 kronor för en!

   Radera
 3. Frukt är en vacker inredningsdetalj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är bara att här är det svårt att ha det framme speciellt länge...det finns alldeles för många varelser som vill vara med att dela...

   Radera
 4. Jag tror jag ska plantera en drakfruktskaktus i år. Kanske inte går så bra i zon III här uppe. Fantasin kan väl få skena lite ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ibland kan tron försätta berg!

   Radera
 5. Mycket vackra frukter! Den gula har jag inte sett förut och aldrig har jag sett den som är knallrosa inuti heller! Tänk vilka frukter det finns... Minns fortfarande när kiwin var ny i Sverige - denna fascinerande håriga lilla frukt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju fundera över vad det är för frukter vi äter om ytterligare 25 år...

   Radera
 6. Fruktskålen ser nästan konstgjord ut. Det finns så mycket olika exotiska frukter man är nyfiken på. Problemet är väl ofta att man inte vet hur man äter dem, om de ska skalas tex.
  Ska nog prova en sån där drakfrukt vid tillfälle.
  Ha en trevlig utflykt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar dyka ner vid något fruktstånd och leta reda på något okänt och fråga hur jag ska bete mig!

   Radera
 7. Mums!
  Och så vackra färger. Vackra,konstiga OCH goda.
  Ett kinderägg,helt enkelt ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Dragonfrukten står på vårt frukostbord nästan varje morgon, vår favorit är den med det vita köttet. Det tog mig lite tid att klura ut vilken av frukterna som var vilken under skalet.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag fortfarande inte riktigt fixat, men överraskningar är alltid kul.

   Radera
 9. Vilka läckra bilder på frukterna.
  kram

  SvaraRadera
 10. Wow, så vackra! Man kan nästan inte tro att det är frukt, det ser ut som leksaker, eller konst ännu mer!
  Det är första gången jag hör talas om denna frukt, verkligen kul att få se dina fina bilder!
  ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ser nästan inte verkliga ut "på riktigt" heller.

   Radera
 11. Spännande! Om jag hittar en sådan här i Sverige ska jag prova. Men uppenbarligen är de ganska dyra här. Men de har trendiga färger i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara värt att testa, annars verkade de hiskligt dyra i Sverige!

   Radera
 12. Hej på er !
  Jag köpt gul Drakfrukt från Ecuador och det smakar fantastikt och köpt vit flesh Drakfrukt från maxi det var nog bra men aldrig testat röd flesh
  Jag had gul Drakfrukt frön om nån vil odla
  Trevligt helg

  SvaraRadera