söndag 18 mars 2012

Golfrunda i Malaysia


Förra helgen Indonesien, den här helgen Malaysia - det låter väl som en riktig globetrotters vecka!? Nu är det väl inte riktigt så häftigt som det låter, Indonesien - färja timme åt ena hållet och Malaysia en bro åt andra hållet.

Eftersom Singapore inte är speciellt stort, så är det inte speciellt lång resväg till malaysiska gränsen, oavsett var man bor och vill man sedan åka dit för att spela golf finns det möjlighet bara ca en timmes resa in i landet, på Palm Resort golf and Country club. Restiden är lite beroende på hur långa köer det är för att ta sig över gränsen och hur nitiska passkontrollanter det sitter i glasburarna.


Det är två passkontroller som måste passeras - en för att ta sig ut ur landet och en för att ta sig in i nästa. Frågan är vem som anser sig vilja ta ansvaret för vägen mellan de båda länderna...det där "ingenmanslandet mitt emellan".

Lite härligt är det i alla fall att komma över gränsen och få se lite berg i horisonten. Det kan man ju säga är lite av en bristvara i Singapore! En ny bekanskap gjordes på golfbanan också, här fanns nämligen påfåglar. Jag är ingen stor fan av fåglar på nära håll, så när pappa påfågel bestämde sig för att titta närmare på min boll (som av någon outgrundlig anledning lagt sig bland träden), så var det väl sådär lagom roligt...


En fantastiskt trevlig "lördagsutflykt" och en härlig dag med golfspel i "lagom väder" och med blånande berg i horisonten blev det.

10 kommentarer:

 1. Vad härligt med lite sällskap på banan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, men kanske inte så fjäderprydda!

   Radera
 2. Indonesien eller Malaysia idag? Det låter inte lite uppkäftigt.
  - Jag började spela golf för 40 år sedan och slutade för 35 år sedan.I den här miljön skulle jag nog kunna börja igen. Nej förresten, golf är inte min grej. En runda i golfbilen skulle jag nog kunna tänka mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju erkänna att det känns lite uppkäftigt också! (fast det i verkligheten nästan är en större affär att röra sig mellan olika orter inom Värmlands gränser! (Hade någon sagt till mig innan jag började med golfen att jag skulle fastna i det träsket, hade troligtvis vedebörande fått något hårt i huvudet!)

   Radera
 3. skumt med dessa magnetträd som gärna växer vid golfbanor.

  SvaraRadera
 4. Terräng-krocket...
  Jag är inte förtjust i fåglar heller...Speciellt inte de större varianterna som promenerar omkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker definitivt inte om de varianterna - speciellt inte om de dessutom ställer sig och blänger på mig och ser ut som om att jag befinner mig på helt fel ställe...

   Radera