torsdag 8 mars 2012

Roxette i Singapore

I förrgår kväll var det singapores tur att få besök av Roxette på deras världsturné. Efter Australien och Indonesien, på sin väg mot Hong Kong och Sydafrika, var det alltså ett stopp här hos oss.


Många var det med sina rötter i Sverige, som kommit till stadion för att se, höra och kanske framför allt för att minnas!Visst blev det en resa i gamla minnen, en spellista fylld med säkra kort som de flesta kunde sjunga med i - och det gjorde vi! När den 25(!) år gamla "It must have been love" blev till en allsång (och man bara väntade på att Richard Geere skulle komma förbi i sin bil och ta oss med någonstans), då var det häftigt.

Rösterna finns där som förr, Gessle studsar omkring som förr, det enda som påminner oss om att det inte är som förr, är Marie Fredriksson, som mot slutet flera gånger fick ledas av scenen. Men denna starka kvinna, som trots detta står på scen och med sin underbara röst fortfarande kan trollbinda en publik, kom tillbaka ut och fortsatte sjunga!


Det mest underbara med showen var ändå att samtliga på scenen såg ut att ha kul!

För övrigt har vi kompisar ifrån Sverige hos oss just nu, men eftersom de har varit här tidigare blir det inte riktigt en sådan där "göra-så-mycket-som-möjligt-på-så-kort-tid-som-möjligt-vecka", men lite måste vi ju faktiskt hinna med...

19 kommentarer:

 1. Häääärligt! Att få vara med om denna konsert.. Även om jag aldrig har varit ett speciellt stort Roxette fan, så får amn säga att deras musik är stor och tidlös.. Det inser man då man lämnat Svedala, att vad många människor som kan svensk musik..

  Hoppas ni hinner med allt med vännerna, intensivt! :)
  .. Jag kommer till Singapore på måndag,, reser iväg på onsdag.. Det blev några ändringar i min plan,,Returen är ej klar än..Ifall att..

  SvaraRadera
 2. Nej, något "stort fan" har jag väl heller inte varit, men som du säger, musiken är tidlös och både Gessle och Marie är fantastiska musiker, sedan är det alltid roligt att gå på konsert...speciellt om man kan sjunga med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tisdag? jag har mailat mitt telefonnummer!

   Radera
 3. Still going strong,alltså.
  Kan tänka mig att det är värt att gå och titta på dom.
  Dom är som gammal i gemet nu,kan man säga.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var klart värt att göra det!

   Radera
 4. Den enda musik som jag förstår mig på är den från 80-talet och möjligen från början av 90-talet, så Roxette funkar bra för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag är lite av en allätare när det gäller musik, men 80-tal är inte fel!

   Radera
 5. Härligt inlägg, skulle verkligen vara trevligt att få varit med dig på denna konsert i just Singapore. Sorgligt att Marie Fredriksson får ledas av scenen, men fantastiskt att hon lever efter sin stora hjärntumöroperation och fortsätter att arbeta. Ja alla åldras vi så sakteliga så med tiden får vi ju alla "ledas av scenen" på ett eller annat vis!
  HA en fin fortsatt dag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en trevlig tillställning! Och som du säger, det är naturligtvis lite sorgligt att se Mrie ledas av andra. men samtidigt, vilken stark kvinna!! Förresten, vadå att vi alla åldras, vad menar du med det...? ;)

   Radera
 6. Vilket härligt tillfälle att bli nostalgisk och sentimental på! Varje gång jag hör Joyride måste jag tänka på min första egna lägenhet i Malmö. Det var tider det.
  Ha en fin dag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att få bli riktigt nostalgisk ibland!

   Radera
 7. En bit av Halmstad ända borta hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt att världen är så liten!

   Radera
 8. Sommaren 2012 spelade Roxette här i Sundsvall. Det var fantastiskt att se Marie Fredriksson in action igen. Fast krafterna finns trots allt inte helt och hållet hos henne.

  SvaraRadera
 9. Fina bilder! Och det måste ju kännas fantastiskt att få se våra svenska superstjärnor ända borta hos dig!

  Jag såg Marie F på en show för tre år sedan och då var hon barfota och fick också ledas... Jag grät så - både över hennes styrka och hennes svaghet. Vilken fantastiskt kvinna hon är!

  SvaraRadera
 10. Vad är det egentligen de håller på med?! Vill de ta död på henne? Vansinnigheter. Om hon tycker det är roligt att sjunga på scen fortfarande borde de hålla sig på hemmaplan och uppträda ett par gånger i månaden och inte åka ut på sådana här världsturnéer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara att hoppas att det är något hon verkligen vill själv!

   Radera