fredag 2 mars 2012

Europeisk by i Singapore?

Om  det bor kineser i China town, indier i Little India och araber i Arab quarters, betyder det att det bor holländare i Holland Village?

Nej, riktigt så enkelt är det inte, utan Holland Village fick sitt namn 1907 efter Holland road, som i sin tur är uppkallat efter en arkitekt som hette Hugh holland, så nu vet ni det! Fast med tanke på den tjusiga(?) väderkvarnen som är placerad på taket till shoppingcentrat, skulle man ju kunna tro att det har något med Holland att göra...


Det här är en mysig del av singapore, känt för sina många expats. Troligtvis är det något som lever kvar från tiden då området beboddes av väldigt många brittiska militärer (vilket gör namnet "Holland Village" och väderkvarnen ännu mer förståeligt, eller...?)

Här finns väldigt många mysiga "diverseaffärer", hantverk, konst, kläder, smycken, mattor, elektronik, massage, manikyr, pedikyr, frisersalonger och det mesta annat man kan tänka sig vara i behov av. Här finns även mängder av restauranger från världens alla hörn, barer och kaffeställen. med andra ord ett mycket mysigt område att flanera runt i, såväl dag- som kvällstid.


Att det är känt för att vara ett riktigt "expat-område" kan väl sägas spädas på lite genom wikipedias formulering:

You can witness expatriat housewives spending their day here having breakfast, running errands, meeting up friends for lunch and enjoying a nail spa before shopping for groceries and heading home.

Så nu vet ni vad det är jag sysslar med om dagarna!
6 kommentarer:

 1. Ha, ha.. Ja, men så finns det expats area kontra immigrants area också,, själv ser jag mig som en immigrants och inte expat.. I Jakarta finns det också ett mycket intressant Dutch area väl värt ett besök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, jag vet inte riktigt vad jag är...

   Radera
 2. Jag vill också se allt det där.
  Jag tror jag kommer ner ett år eller två till dig ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. En rätt behaglig tillvaro må jag säga.Men, så ska man ju ta sig dit oxå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är klart, det underlättar väl en del...

   Radera