torsdag 22 mars 2012

Typiskt svenskt!


Visst är det kul att leta egenheter hos olika nationaliteter.  Ni vet, det där med att ta seden dit man kommer och så.

Nu är det ju bevisligen så, att även vi svenskar har en del små egenheter, och kanske inte så få, när man tänker efter. I tidskriften "The Local" finns en artikel från i somras som behandlar just detta.

Här finns 20 saker som man bör vara medveten om innan man flyttar till Sverige, allt ifrån vårt sanslöst stora behov av att dricka kaffe i tid och otid och alltid ta av oss skorna, till vår besatthet av melodifestivalen och hur vi serverar olika sorters pålägg ur tandkrämstub.

Lite kul är det ju, och visst nickar man instämmande med ett litet leende på läpparna när man känner igen sig! Om någon vill läsa hela artikeln, så finns den här!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker att det var ganska spot on ändå! :) Kanske inte det där med outdoors, för min del ändå...men resten. Hahaha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes väldigt bekant, det mesta tycker jag!

   Radera
 2. Absolut kul! Jag har en väninna som alltid kliver rakt in med sina stövlar oavsett om det är hemma hos henne eller hemma hos oss och jag hajar fortfarande alltid till... SÅ osvenskt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter verkligen osvenskt.

   Radera
 3. Så rolig artikel. :-)) Jag kan lägga till några fördomar till. Det ska jag göra på min blogg senare idag. Tänker naturligtvis hänvisa till din blogg och gärna direkt till artikeln. Hoppas det är okej? Hej hopp!

  SvaraRadera
 4. Besatt av Melodifestivalen..? Ja, kanske är det så.

  SvaraRadera