måndag 19 mars 2012

La Pau Sat

Om man är i Singapore, är ett (minst!) besök på Hawker centre ett måste! Det är ett typ av matställe som är väldigt speciellt - läs gärna mer om vad det är och hur det fungerar här.

I singapores bankkvarter hittar man en mycket trevlig variant av denna företeelse. Här finns nämligen Telok Ayer Market, eller Lau Pa Sat, som det också heter.


"Lau Pa Sat" betyder "old market" på Hokkien och är singapores äldsta wet market. Den kom till redan på vår vän sir Stamford Raffles tid, men har efter några små förändringar hit och dit nu blivit ett food centre, inhyst i en av sydostasiens största viktorianska byggnader.


Dagtid är det ett "hederligt food centre" fyllt med kostymförsedda banktjänstemän som vill ha lunch. Men kvällstid händer det något! Då stängs gatan, Boon Tat Street av, för att kantas av Hawkers som lagar mat och grillar sina satayer så att röken ligger tät över gatan, som fylls med bord, stolar och hungrande människor.


Det är verkligen en upplevelse att sitta och äta mitt på gatan, omgärdad av alla skyskrapor som sträcker sig högt upp mot himlen. Det är väl ingen avkopplande och romantisk miljö, men det är mysigt, gott och väldigt speciellt!

12 kommentarer:

 1. Häftigt!

  Jag har aldrig ens funderat på att åka till Singapore men ju mer du berättar och visar ju mer nyfiken blir jag på att åka dit!

  Du gör så fin reklam :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att du tycker det, och faktum är att för tre år sedan hade inte jag heller funderat på det.

   Radera
 2. Jojo...OM jag åker till Singapore någon gång SKA jag dit. Jag lovar!
  Men chansen är nog liiiten att jag får tillfälle att åka dit. Tyvärr :(
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet aldrig - för några år sedan trodde inte jag heller det.

   Radera
 3. YEs,, jag gillar Hawkers stalls,, där kan man få äta lite av varje!

  SvaraRadera
 4. Japp, ditt inlägg får bli avgörande för var vi ska äta ikväll. Funderade på att laga mat, men nej! Svårt att motivera sig när det är billigare att äta på ett hawker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det - och laga mat hinner vi ju...!

   Radera
 5. Det ser härligt ut, tycker jag. Och väldigt osvenskt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är det - både härligt och osvenskt!

   Radera