tisdag 23 juli 2013

Årets svenska kortsemester 2: Stockholm

Kortsemester nummer två gick alltså till Stockholm, där vi tillbringade två helmysiga dagar. Två dagar helt utan shopping, men då vi såg sidor av Stockholm som var helt nya för oss. Förutom picknicken då vi fick se staden "litegrann sådär från ovan" så fick vi följa med på en båttur genom stan.


Det var en något annorlunda känsla att åka under de hårt trafikerade broarna där det förutom bilar även passerade tunnelbanetåg över våra huvuden.


Många hus med fantastisk utsikt finns det utefter vattenlinjen på platser där i alla fall jag inte hade en aning om att de låg så vackert som de gör. Här och där kan man också se klippor med badande människor med höga hus i bakgrunden.Efter att ha passerat en trång och lummig liten kanal, så uppenbarade sig plötsligt den del av Stockholm där jag kände igen mig! Ni vet den där delen där man brukar uppehålla sig om man turistar "sådär vanligt"


Lite "halvmystiskt" kändes det att glida omkring på utsidan av stadshuset och stora glaskomplex och befinna sig mitt i stan, utan att vara i stan ändå...eller hur det var...


Avslutningsvis passerade vi ett hus av lite större kaliber, och om det inte varit för att vi visste att familjen just då befann sig i sin sommarstuga på Öland, hade vi kanske lagt till vid bryggan och fått oss en fika...


För er som aldrig gjort det och som någon gång skulle få möjligheten att göra en liknande utflykt, kan jag bara säga: Gör det - det var en jättehärlig tur!

10 kommentarer:

 1. Stockholm är en vacker storstad. Ni får ha fikat innestående till kommande besök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nästa gång ska jag se till att åka när de är på plats!

   Radera
 2. Härligt att åka båt genom stan! Det här är ju verkligen en stad full av vatten, och visst blir perspektivet lite annorlunda från det hållet! Vi har bland annat hyrt kajaker och paddlat in i city någon sommar. Men nu ska vi ju bo på vatten! Om tio dagar flyttar vi in i husbåten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät spännande, inser att jag missat något här!!

   Radera
 3. Det där är något som jag tänkt göra i många år, men aldrig kommit till skott med. Kan tänka mej att det var en härlig upplevelse.
  Åkte på en sån där sightseeing med båt i Helsingfors en gång och det var oxå trevligt även om det inte finns kanaler där.

  SvaraRadera
 4. Min hemstad - jag älskar den och dess invånare!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag erkänner att jag inte alltid har varit speciellt förtjust i Stockholm, men börjar tycka bättre och bättre om staden.

   Radera
 5. Att turista i Stockholm och inte ta en tur under broarna, är ju som att vara i Venedig och inte använda kanalerna. Stockholm från vattnet är urtjusigt. En båttur till Waxholm är också väl värt priset.

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag inser detta nu - fast å andra sidan tillhör jag de som varit i Venedig utan att åka på kanalerna...

   Radera