söndag 21 juli 2013

En gyllene kväll med picknick och sommartider

"Det är dags att tänka på refrängen" är namnet på Gyllene tiders turné som just nu rullar runt i Sverige och igår hade turen kommit till Karlstad och Mariebergsskogen. En kväll som var fantastisk med tanke på solen som sken från den molnfria himlen och alla picknickande glada människor (undertecknad inkluderad) som väntade på att grindarna till parken skulle öppna, så att de ytterligare en gång skulle få lyssna på de numer medelålders halmstadsgrabbarna och sjunga med i alla trallvänliga och somriga texter.

Ett helt godtagbart alternativ till att picknicka i gräset utanför parken inför själva uppträdandet är naturligtvis att ta båten och passa på att njuta av det vackra vädret och lyssna på musiken till ackompanjemanget av vågornas kluckande. Och just det alternativet är väldigt populärt minsann. Det underlättar naturligtvis om man har båt för att kunna göra på detta viset, men bara man har det så är det helt säkert ett mycket mysigt alternativ...


Sjutton år har gått sedan vi såg turnén "Återtåget" i samma park, och gissningsvis stod vi säkert på samma plats även då. Det spelar liksom inte så stor roll var jag står, jag ser aldrig något ändå, men eftersom det lät precis likadant nu som då, så antar jag att de var någonstans långt där framme.


Man får säga vad man vill om Per Gessle och hans Gyllene tider, men allsång, det blir det och nu kan nog alla allsångsledare på Skansen säga vad de vill, men här kan alla texterna - oavsett ålder! Här finns alla åldrar, allt ifrån föräldrar till de som började lyssna på gruppen då det begav sig i slutet av 70-talet till de som inte ens var påtänkta under "Återtåget", men alla har det gemensamt, att de kan sjunga med - och gör det! Och när 13000 vrålar med i "Sommartider" eller "Ljudet av ett hjärta", då är det sommar på riktigt!

9 kommentarer:

 1. Aaah, låter roligt och härligt somrigt!

  SvaraRadera
 2. Sommarminnen, så härligt - och att alla sjunger med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det som gör det hela mest kul, att alla kan texterna och att alla sjunger.

   Radera
 3. Det kallar jag Sommar. Härligt.

  SvaraRadera
 4. Underbart med band som står sej årtionden efter årtionden och har fans i alla åldrar. Generationer möts :o)
  Och underbart med sommarminnen.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fantastiskt, och även om det kanske börjar bli dags för just den här gruppen, att "börja tänka på refrängen", så är det mycket troligt att låtarna kommer att leva kvar rätt länge till.

   Radera
 5. Tänk när jag satt i en Opel Manta och lyssnade på en demo med 5-6 låtar med den än så länge okända gruppen. inte kunde jag ana om att de skulle bli så stora. Bara några veckor senare slog de till på hemmaplan med dunder och brak. Per och Göran dök upp blonderade på Joe Hill och kvällen var het.

  SvaraRadera