söndag 7 juli 2013

En golfbana kan användas till mycket

Jag erkänner att det kommer att bli mycket golf i sommar (ni vet den där primitiva varianten av jordbruk). Det har redan hunnit bli en del och ytterligare rundor väntar. Nästa vecka har vi den årligen återkommande "golfveckan" på klubben och då blir det olika tävlingar varje dag. Och om man nu råkar tycka det är kul, så är det ett bra sätt att spendera sommaren på - jag lovar!

Det blir många timmar ute i friska luften. Det innebär härligt umgänge med bra kamrater (även om det nödvändigtvis inte betyder man är på samma ställe så många gånger under en runda!), det betyder möten med fler av skogens olika invånare, såväl fyrbenta som benlösa, det kan innebära en liten påse svamp eller, som igår, insikten av hur många olika sätt en golfbana kan användas på.

Under gårdagen användes nämligen golfbanan av väldigt många människor på samma gång - minst sagt i olika syften! Samtidigt som en hyfsat stor tävling pågick i den "ädla sporten golf" var det även en cykeltävling på mountainbike på samma område, vilket innebar lite extra spänning eftersom de olika deltagarnas vägar korsades lite här och där. De "vanliga motionärerna" som alltid befinner sig i området utsatte sig med andra ord inte bara för risken att få en förlupen golfboll i huvudet, utan också för risken att bli överkörd någonstans under skogspromenaden.

Området delas även med "hästburna", så här brukar man även möta ryttare på sina dagliga ridturer. Allt detta är hyfsat vanligt och får väl ingen att höja nämnvärt på ögonbrynen, men igår var vi med om ytterligare en tilldragelse som vi faktiskt inte har delat område med tidigare. Mitt i alla olika aktiviteter och mitt i röran av golfare som skulle ta sig in via sista hålet till området var det ett par som valt att gifta sig på gräsplanen utanför klubbhuset! Jodå, med präst och bröllopsgäster och hela balunsen. Där satt vi, sådär lagom svettiga efter en runda och plötsligt fick vi se detta brudpar hålla tal tillvarandra och växla ringar! Inte helt väntat, men väldigt fint och mysigt. Jag är inte helt övertygad om att de visste vad de gav sig in i när de bestämde lokaliteter för sitt bröllp, men originellt var det och många extraåskådare fick de...

Det finns något "smygtaget" foto i min kamera, men eftersom jag inte är riktigt säker på att detta brudpar vill finnas med här hos mig, får ni nöja er med en bild av området där de var, det vill säga det sista hålet på vår golfbana och en vink om vilket underbart väder vi hade.


Hur tävlingen gick? Jodå vi är helt nöjda med vår dag (det handlade om parspel nämligen), och vi var fortfarande sams när vi lämnade banan, men vi behövde inte bry oss om att vara kvar till prisutdelningen om man säger så...


6 kommentarer:

 1. Det var minsann en händelserik golfrunda. Det där med bröllop på golfbana skulle kunna utvecklas för att bringa ytterligare spänning till vigseln. Brudens och brudgummens JA till varandra skulle kunna ersättas av att de båda nödgades sänka en halvlång putt. Om någon av de två missar putten? Betyder det NEJ? Så kan man ju inte ha det. Paret får väl helt enkelt gå en puttrunda till dess båda sänker. Kanske ett sätt att locka flera till golfsporten. Och gäster till bröllopet. Bröllopsgolf? Golfbröllop? Tja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför inte, det finns ju alla möjliga varianter av det mesta...

   Radera
 2. Inte visste jag att golf kunde vara så spännande!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad det hände saker! Jag förstår nu att du är ett riktigt golfess!

  SvaraRadera