onsdag 17 juli 2013

Med snabbtåg till Stockholm

Ytterligare en "kortresa" gjord, och den här gången var det den kungliga huvudstaden som var målet. En speciell resa på det viset att det skulle bli första gången på över ett och ett halvt år då hela familjen var samlad på samma plats! Fantastiskt mysigt! Eftersom vi är "utspridda lite här och var", så är det ju lite svårt att få till det.


Till Stockholm blev det SJ:s nya snabbtåg. Helt ok, faktiskt. Det innebär att vi kan vara framme efter två och en halv timme - under förutsättning att allt fungerar som det ska. SJ är väl kanske inte kända för att lyckas med det hela tiden...


Fort går det i alla fall, och det känns lite som att vara mitt i reklamen där man susar fram mitt bland ängar och  gårdar med gula rapsfält och betande kor. Fast egentligen är det nog mest skog om man tänker efter.


Fram kom vi i alla fall, och på vägen dit var det bara ett oplanerat stopp, men då var det uppenbarligen bara att "starta om datorn" (undrar om man måste vara IT-ingenjör för att köra tåg numer), och på vägen hem var det bara ett 15 minuters stopp, så vi ska väl inte klaga. Skulle tro att taxibolagen tycker det är rätt käckt med  de oplanderade tågstoppen i alla fall, och då är det ju i alla fall någon som får något bra ut av det...

Hur som helst blev det en fantastisk Stockholmsvistelse med två dagar utan att besöka en enda butik! Vad vi gjorde? Bland annat blev det en mysig picknick med en fantastisk utsikt över stan, plus en helmysig båttur, men den kräver viss fotosortering, så den får vänta lite...

14 kommentarer:

 1. Två semesterdagar i Stockholm utan att besöka en enda butik. Inte många som klarar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tapperhetsmedalj kanske skulle vara på sin plats!?

   Radera
 2. Stockholm är fint!

  Men inget slår en riktig tågresa förstås.

  //Tågnörden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast lite kul är det ju att komma ut ur tåget också...

   Radera
 3. Vad mysigt att få vara alla tillsammans efter så lång tid och i vackra sommar-Stockholm!

  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade några jättehärliga dagar tillsammans!

   Radera
 4. Sommar i Sverige, då är Stockholm givetvis ett måste. Vår huvudstad är verkligen fin denna årstid. Roligt att du gillade tåget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockholm är verkligen en vacker stad med allt vatten!

   Radera
 5. Vad härligt att få träffas samtidigt. Det hade nog varit vackert var ni än var nu när ni äntligen fick umgås tillsammans hela familjen.

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag lite avis. Inte nog med att du besöker Sverige, du är i Stockholm också. Jag var där i ett kallt november, men har lovat mig själv att komma tillbaka under en sommar. Fast det blir nog inte i år tyvärr. Sommaren "firar" vi hemma i Tyskland. Det blir bra det med.
  Ha en skön semester och njuuuuuuuut!!!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 7. Tycker också det låter som en fantastisk bedrift att inte ha trillat in i en enda butik. Och så skönt, bara koncentrera sig på Sommarstockholms skönhet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen härligt att vara i Stockholm utan att "vara på shoppingrunda" - rekommenderas varmt!

   Radera