tisdag 14 april 2015

En cafépärla

Ibland har man tur och springer på de där pärlorna som är så mysiga. Det är så kul när det händer och då blir man så glad. I alla fall blir jag det, glad alltså!

I vanlig ordning så gick jag lite utan något speciellt mål, ni vet det där "om man inte vet vart man ska så spelar det ingen roll vilken väg man tar". jag tycker det är så himla bra att leva efter det eftersom jag väldigt sällan hittar rätt i alla fall så det blir liksom enklare då. Och ibland blir det riktigt bra!


Nu sprang jag på ett helmysigt bokcafé. Ett ställe med massor av billiga böcker där jag kunde drälla omkring och dregla en stund innan jag slog mig till ro med en kanna rosente för att bläddra lite i de nyinköpta fynden och för att kladda lite i några av dem.


Jodå, jag hittade ju alldeles jätteläckra anteckningsböcker och är det något jag är svag för så är det just sådana. Och ja, jag använder dem. Fast kanske inte alla...och inte på en gång... och det kanske har blivit onödigt många... Men man vet ju aldrig. Rätt som det är tar de slut och då är det ju bra att ha ytterligare någon på lut, eller...


Nog om detta! Ok, det kanske är en slags mani, jag vet inte, men det är en användbar mani, och jag är helt övertygad om att det för egen del är mycket bättre att samla på anteckningsböcker jämfört med  frimärken. Eller kapsyler, eller något annat käckt.


Hur som helst så var det ett jättemysigt bokcafé och teet smakade mycket bra och jag kommer absolut att gå tillbaka...om jag hittar vill säga...


20 kommentarer:

 1. Anteckningsböcker är en lidelse så god som någon. Dessutom, så vackra de är.
  Jag tycker att bokcafébilden förmedlar en särskild känsla. En bibliotekskänsla?, en akademisk känsla? Armstödet i förgrunden grep särskilt tag i mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det här med mysiga bokkaféer är verkligen något speciellt!

   Radera
 2. Hellre riktiga anteckningsböcker som är vackra än att försöka använda sig av Anteckningar i iPhone om du frågar mig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den åsikten är vi minst två om!

   Radera
 3. Vad mysigt att hitta nya ställen! Och ja, anteckningsböcker är ju verkligen bra att ha. Speciellt fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid lika roligt när man hittar de här nya riktigt mysiga ställena.

   Radera
 4. Ser väldigt trevligt ut! Och anteckningsböcker finns det ett väldigt frestande utbud utav, är så fina och bra att ha till hands:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, men det kan bli för mycket av det goda ibland.

   Radera
 5. Det är mycket bättre att samla på fina anteckningsböcker än till exempel fingerborgar och plastisock. De som du visar är ju alldeles underbara, blir lite kär nu (och möjligen att jag avslöjar att jag har en vurm för fina anteckningsböcker jag med). Hoppas att du hittar tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med just fingerborgar och plastisock tror jag anteckningsböcker är en hit!

   Radera
 6. Jag har aldrig varit på ett bokcafé men skulle gärna vilja stöta på ett. Så mysigt att fika och kika bland böcker ( och anteckningsblock).
  Anteckningsblocken är jättefina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en mysig inrättning som absolut är värd ett (eller flera) besök om man hittar något.

   Radera
 7. Bokcaféer är ofta väldigt trevliga.
  Vilka fina anteckningsböcker du hittat.

  SvaraRadera
 8. Där hade jag nog också kunnat drömt mej bort ett bra tag!
  Älskar också anteckningsböcker, men som du säjer kan det bli lite mycket ibland.

  SvaraRadera
 9. Oj det var en del... ;)
  Hoppas verkligen att du hittar tillbaka till det där stället.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet tror jag faktiskt att jag gör det :)

   Radera
 10. Jag tror att jag förstår din känsla. Det är ofta de oväntade mötena som blir bäst. Hitta ett mysigt bokcafé låter för mig som en härlig dröm. Mani är något annat. Det lider du inte av. I så fall har jag många. :) Du var väl klok och skrev/ritade i en anteckningsbok? Syftade på en karta eller vägbeskrivning. Annars hittar du något nytt ställe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju ett väldigt bra användningsområde för mina anteckningsböcker, och då kan jag ju behöva en himla massa ;)

   Radera