söndag 26 april 2015

Snart på väg

Hur vet man att det börjar närma sig resdags mot nordligare breddgrader? Jo, det blir ett himla spring i områden som Chinatown, Arabqarters och Little India. Varför? Jo, därför att i vanlig ordning har jag ju inte haft någon tid alls att planera och inhandla saker som ska med hem! (Jag har ju bara haft sisådär fyra månader på mig...)


Det är något mystiskt, men av någon anledning är det alltid så, att veckan innan det är dags att åka blir det många shoppingdagar. Sådan där livsnödvändig shopping, som kryddor, lite extra sjalar som  säkert är väldigt bra att ha (eftersom jag inte har köpt på mig några tidigare!), lite diverse presenter, ett gäng olika teer och lite annat smått och gott som man absolut inte kan hitta i Sverige, eller...!?


Nej, kryddor och te kan man väl inte få tag i där... Ok, jag vet, det är dumt att släpa en massa kilon härifrån i en resväska när det finns dit man kommer, men det blir inte samma sak och jag lever stenhårt i tron om att det är mycket godare här så jag kommer troligen att hinna samla på mig ytterligare vikt innan det är dags att fara iväg. och eftersom jag har ännu en vecka på mig så kan jag hinna med mycket mer...


12 kommentarer:

 1. Kul att ha med sig till Sverige, det kan jag förstå! Hur lång Sverige-vistelse blir det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen till någon gång senare i höst, och då kan det bli några kortare Singaporeturer istället för en lång, vi får se hur det blir...

   Radera
 2. Har sett att ni snart ska flytta hem, antar att det inte är nu, utan att du ska hem över sommaren. Önskar dig en fin sommar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi trodde att vi var på väg hem, men planerna har ändrats, så vi får se hur det blir. I vilket fall som helst så kommer jag att vara på hemmaplan till någon gång senare i höst.

   Radera
 3. Det ÄR ju roligt med grejer att ha med sig...

  SvaraRadera
 4. Det är superviktigt att handla med sig lite smått o gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tänk vad mycket viktigt smått och gott det finns!!

   Radera
 5. Känner igen det! Men du har ändå en hyfsad framförhållning måste jag säga.
  Å det är självklart att man släper med sig kilovis med kryddor m m som man visst skulle kunna hitta här hemma, men det är absolut inte samma sak. Japp, håller med!
  Så du kommer hem till våren/sommaren. Klokt?! Nja, vet inte. Men jag kommer sakna dna underbara inlägg från Singapore. Karlstad är liksom inte riktigt samma sak om du förstår vad jag menar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, det är väl inte riktigt samma sak, men nästan...eller kanske inte alls...;) Hur som helst så ska det bli skönt att komma hem ett tag även om det är helt fantastiskt här. Jag får väl se till att åka någon annanstans så jag kan blanda upp inläggen om Karlstad med något mer exotiskt...

   Radera
 6. Åh vilken fin sjal med zebror! tror säkert det är godare kryddor, det är ju en bra grej som inte väger mycket heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är när de blir så många så de börjar väga alldeles för mycket...;)

   Radera