måndag 20 april 2015

Ensamma igen

Det är alltid roligt med besök och den här våren har det av förklarliga skäl inte blivit så många. Vi skulle ju inte vara kvar, utan vi skulle ju flytta hem och bara packa ihop oss. Nu gick det ju sådär med den hemflytten, så vi är kvar fast våren lider mot sitt slut.

Det innebar i alla fall att det kunde komma några besökare såhär i elfte timmen. Så nu har vi haft dottern med pojkvän här några veckor plus några dagar med en värmetörstande kompis som tidigare varit bosatt i Singapore men sedan ett år är tillbaka i det något mer kylslagna Sverige.

Det har hunnits med en hel del under dessa veckor, bland annat innebar det ju att jag "var tvungen" att bege mig till Tioman några dagar som sällskap. Ok, jag kanske inte var tvungen, jag är fullt medveten om att de hade klarat sig alldeles utmärkt utan mig, men jag kan ju får leva i tron att de ville ha mig med, det känns liksom lite bättre då ;)


Hur som helst så har nu alla återvänt till nordligare breddgrader och det är tomt. Det blir så väldigt tyst och tomt när besökarna ger sig av igen. Det som väntar idag är sådana där lyxhustruuppgifter som tvätt, "allmänt plock" och någon utflykt till affären för att fylla på förråden. Visst låter det som en fantastisk dag i paradiset!

Nåja, det är inte sådär jättesynd om mig, bortsett från att jag känner mig lite ensam och  övergiven. När alla de där mindre trevliga sysslorna är över kan jag ju alltid ta med mig en bok och sätta mig vid poolkanten och vila upp mig en stund så jag inte blir överarbetad...;)


18 kommentarer:

 1. Tänk på att boken kan vara väldigt tung för armmusklerna. Så det kan vara nog så jobbigt att sitta där vid poolkanten. Den här veckan kommer dock att erbjuda sol och omkring 16 plusgrader här i Linköping. Våren slår ut. Allt blir grönt. Det kommer blir helt underbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att vara försiktig så jag inte förlyfter mig ;)

   Radera
 2. Om jag vore dig skulle jag stanna kvar i Singapore, helt klart! Livet som lyxhustru låter helt perfekt i mina öron, för att inte tala om alla underbara inlägg som jag ju går miste om när du flyttar hem igen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju kanske vara svårt att hitta något lika bra att skriva om från Karlstad, men man vet aldrig...

   Radera
 3. Ser ut som du kan roa sig på egen hand också ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du inte blir överarbetad. Du verkar leva ett tufft och hetsigt liv. :) Den där tystnaden när besöken åker hem är speciell. På ett vis är det som om de aldrig varit där, märklig känsla. Det blir med andra ord som vanligt till hösten för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att vara försiktig ;) ja, jag kommer väl i alla fall att börja hösten på hemmaplan så får vi väl se när det blir återresa till Singapore den här gången.

   Radera
 5. Det är tomt när besökare reser hem, men samtidigt skönt att koma tillbaka till sina rutiner brukar jag tycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då visst är det lite så, men de första dagarna blir det så väldigt tomt...

   Radera
 6. En bok vid poolkanten känns aldrig fel.

  SvaraRadera
 7. Trevligt med besök än om det är intensivt. Skönt att koppla av med en bok vid poolen, aldrig fel.

  SvaraRadera
 8. Bok vid poolen låter mycket ansträngande. ;)
  När flyttar ni tillbaka till Sverige tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga ;) Vi vet inte när det blir permanent flytt, det återstår att se...

   Radera
 9. Överansträng dig inte ;) Nåja, ser inte ut som en alltför pjåkig tillvaro. Glöm inte att du hela tiden måste uppdatera oss läsare också, det är ju också en slitsam uppgift! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att ta det försiktigt ;)

   Radera