torsdag 30 april 2015

Finshopping och upplysande växterJag har en bestämd känsla av att det blivit nämnt någon gång tidigare, det där med att Singapore är shoppings Mekka. Att ha satt mig mitt i ett sådant är lite av att kasta pärlor för svin för det där med "serious shopping" är väl inte riktigt min grej. Ok, jag kan visst gå och skrota omkring i affärer, men jag gör det hellre i små mysiga butiker i mysiga områden jämfört med i stora shoppingkomplex. (Det kan ha att göra med rädsla att aldrig hitta ut igen, men det är en annan historia...)

Nu finns det ju både och i den här stan, och man borde inte förvånas över något, för det finns verkligen allt. De som gillar märkesbutiker borde få sitt så det räcker och blir över. De butikerna finns att hitta på många platser, men en av de mest originella är nog den Louis Vittion som ligger i vattnet ute vid Marina Bay. Som med det mesta annat, så är det väl någon som kom upp med en briljant idé om att bygga en affär i vattnet, det fanns ju inte här tidigare, så varför inte... Frågan är var nästa butik kommer att placeras.


För egen del får jag väl erkänna att jag inte har varit där inne! Först ska jag försöka lära mig uttala namnet som det ska med rätt franskklingande accent, det låter inte riktigt lika exklusivt då det sägs med värmländsk betoning, om man säger så...

Nej, istället för att besöka den butiken när man befinner sig vid vattnet kan man med fördel njuta av de vackra lotusblommor som finns i dammen utanför muséet.


Lotusblommor finns det gott om här och de är en av Buddhismens viktigaste symboler. Deras sätt att ha rötterna i gyttjan och växa upp genom det grumliga vattnet för att sedan sträcka sig mot ljuset och slå ut och blomma symboliserar vår resa mot upplysning. Lotusblomman är av samma släkte som vår egen näckros, men skiljer sig på så vis att blomman inte stannar vid vattenytan, utan kämpar sig uppåt och blommar en bra bit ovanför ytan.


Den finns i många olika färger och varje färg har sin betydelse. Den vita blomman står för renhet, den  blå symboliserar visdom, den röda är passionens blomma och den rosa symboliserar gudomligheten och det är anledningen till att Buddah ofta ses sittande på en rosa lotus.


Alla de här vackra lotusblommorna med Singapores skyline i bakgrunden är troligen ytterligare ett av alla motiv som fotograferats ett oändligt antal gånger, och det är säkert minst lika intressant att studera alla olika försök att hitta den perfekta vinkeln och den bästa posen som att vandra omkring och studera märkeskläder i en flytande butik.

11 kommentarer:

 1. Ibland kommer t o m växtprakten på Getingstorp i skymundan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om inte den växtprakt ni har är att föredra i långa loppet!

   Radera
 2. Wow, vilken mängd blommor, så fint!

  SvaraRadera
 3. Wow! Dubbel wow! På något sätt verkar Singapore vara kulturkrockarnas land! Å med all info du levererar blir landet mer och mer intressant för mig iaf.
  Å Vuittons kläder är skittråkiga, åtminstone dom jag sett i butiken vid fashionabla Stureplan i Stockholm. Men byggnaden hos dig är ju sååååååå läcker och speglar inte ett dugg det gammalmodiga plaggen som jag tycker Vuitton säljer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får komma hit och kontrollera det hela på plats :)

   Radera
 4. Svar: Kommenterar utan minst problem hos dig. Du har inte ens en "robotruta" än mindre kakor eller ris för verifiering. Å den eländiga rutan som jag har har då blogspot satt dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för informationen! Det låter väldigt bra!

   Radera
 5. Så vackert med alla Lotusblommor.
  Vad bra att du beskrev skillnaden mellan denna blomma och näckrosorna. :)
  Ja, varför inte placera en butik mitt i vattnet. Det ser dyrt ut.
  Du får göra ett nytt "reportage" när du lärt dig uttala namnet och sett hur det ser ut därinne. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns risk för att det reportaget dröjer ett tag...

   Radera
 6. ÅHHH vad vackra lotus tycker jag står för att resa sig ur skiten och blomma upp igen :) Hoppas annars att du haft en solig helg, här blåser det som bara f.

  Om du gillar sommarhus inspiration kan du kolla in min nya post :)

  ha en kanonvecka

  LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

  SvaraRadera