tisdag 3 november 2015

Man ska inte tro allt man ser...

Visst är det fantastiskt med all kunskap vi kan få oss till livs via nätet! Det är bara att "googla" så kan vi får fram precis det vi vill och det är numer ingen idé att börja diskutera något för alltid finns det någon som har telefonen i högsta hugg och därmed facit. I alla fall är det vad vi tror!

Sedan dräller det ju av bra och informativa appar på internetmarknaden också. Det är bara att ladda ner någon med lite matnyttig information så vi kan lära oss massor att sedan kunna briljera med, eller hur är det med den saken egentligen...?

Jag hittade en app som visade världens alla helgdagar - jättekul! Genast nappade jag. Som en liten försvarslös abborre svalde jag mask och krok på en gång och började genast kolla vad som firades ute i världen och insåg då att det gjorts vissa förändringar när det handlar om vårt svenska julfirande. Undrar just om tomten är medveten om det...


17 kommentarer:

 1. Shit, nu har jag missat julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lugn bara lugn, det blir oktober igen nästa år ;)

   Radera
 2. Hahaha! Nu förstår jag varför lutfiskdagen infaller den 30 oktober:-)

  SvaraRadera
 3. Jo,du, det gäller att vara källkritisk. Nu, viktigare än någonsin.
  Vore ju synd om man missade julafton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland gäller det att se upp! Det är väl bara att hoppas på att tomten också är källkritisk...

   Radera
 4. Haha, och då undrar man ju hur allt annat stämmer!? Visst måste man vara källkritisk. När jag googlar något för bloggen brukar jag se till att kolla åtminstone två källor samt fundera lite över om de verkar seriösa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gör jag också - minst två olika och om det skiljer det sig åt så gäller det att nogsamt kolla upp varför och det är inte alltid alldeles enkelt... Sen får vi väl se huruvida tomten har kollat upp de olika källorna ;)
   Radera
 5. Oh gott, behover inte kopa nagra julkappar eftersom jag tydligen missat julen. I ar fyller forresten Jesus och Profeten Mohammed ar pa samma dag. 24 dec. Mycket bra for jag ar antligen ledig pa julafton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någons födelsedag varierar alltså lite från år till år? Det kunde kanske vara en rätt bra idé, det vore ju rätt käckt att kunna välja dag ;)

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Hahaha! Att granska källor är mer aktuellt än någonsin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aktuellt och vansinnigt viktigt!!!

   Radera
 8. Ja, du, man får verkligen sålla i information man får. Allt stämmer inte riktigt!!!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ibland kan det kännas lite fel...

   Radera
 9. Haha! Då blir det nån extra ledig dag i oktober....men hur blir det i december?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att inte den mest berörde har läst det här, utan att han kör sitt race som vanligt i december så att alla lediga dagar blir som planerat ;)

   Radera