torsdag 16 februari 2012

Att låna böcker ifrån Sverige

För er som inte redan vet det, och som är ägare till en sån där käck liten Ipad, kan jag berätta att man kan låna böcker till den från biblioteket. Så efter ett tips från en kamrat om just detta, har jag nu börjat låna böcker ifrån Sverige!

Hur bra som helst! Jag går in på "mitt" biblioteks hemsida och laddar ner till min Ipad - helt suveränt! Man måste ladda ner appen "Bluefire reader", skaffa ett adobe-konto (om man inte har det), samt vara ägare av ett svenskt lånekort - sedan är det bara att gå in på bilbiotekets hemsida och låna!

Jag får väl erkänna att jag var lite skeptisk när jag läste att "man får ha boken i 28 dagar", jag menar i min värld hade jag ju boken på min Ipad, och hur skulle någon kunna ta den ifrån mig? Jo, för alla som är lika obildade inom den världen som jag är, kan jag berätta, att boken helt enkelt försvinner efter att tiden gått ut...

Eftersom jag blev heltänd på idén och upptäckte att jag inte fanns i något register på biblioteket, måste jag säga att de var oerhört hjälpsamma, så över dagen hade jag, via mailkontakt, fått ett "lånenummer" som gick att använda, och det utan några som helst problem.

Det som kan bli lite komplicerat, är kanske att nu är det tre böcker igång samtidigt! Fast å andra sidan är de av rätt skilda genrer, så jag behöver ju inte blanda ihop dem i alla fall - Roddy Doyles The dead republic i bokform, Viveca Lärns Aprilväder i öronen och Zlatans bok på Ipad - Här ska läsas!

16 kommentarer:

 1. Härligt!! Detta har varit min plan all along när jag ska flytta :) Skaffa en ipad eller en annan slags platta och låna svenska böcker! Teknikens under!

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt att det går att få in så mycket i en sådan liten.
  Vilken mojäng!
  Då vill jag tipsa dig om en bok. Eldvittnet av Kasler.
  Kanonbra bok!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. den ska jag lägga på minnet - tack för tipset1

   Radera
 3. Vilka finesser det finns! Jag blir alldeles yr av att bara tänka på dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. så länge jag inte bryr mig om att fundera över hur det går till, går det rätt bra ;)

   Radera
 4. Det är inte klokt vad vår tekniska utveckling kan åstadkomma. Förstår att det måste vara helt perfekt upplägg när man bor utomlands som du. Men blir du inte trött i ögonen av att läsa hela böcker på skärm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är första boken jag läser på det här sättet och var egentligen lite skeptisk, men det fungerar hur bra som helst!

   Radera
 5. Coolt! Det där måste jag också göra. Superfränt! :-)

  SvaraRadera
 6. Nu har jag skrivit ner allt så nu ska jag skrida till handling. Superbra jag som precis gått med i SWEAs bokcirkel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du alldeles rätt i, för det var väldigt smidigt!

   Radera
 7. Har precis dragit i väg ett mejl till mitt hemmabibliotek med förhoppning om att de ska vara lika flexibla och hjälpsamma som ditt. Anton blev eld och lågor när han hörde om detta. Böckerna om Percy Jackson står först i tur för hans del. Jag kan nog tänka mig att, som du, läsa Zlatans bok. Jag känner mig inte orolig för att jag ska ändra min uppfattning om honom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det gick bra! Läs du boken, den är trots allt kul att läsa och jag kan ju säga att den fick inte mig att ändra uppfattning heller...

   Radera