tisdag 28 februari 2012

På begäran!

Efter gårdagens inlägg kom frågan upp, hur det är att köpa bil i Singapore och det kan man ju fundera på! Här på gatorna rullar det nya, fina, rena och, framför allt, dyra bilar.

En stor anledning till att bilarna är nya, fina och dyra är att det är en oerhört stor statussymbol i det här landet. Man kan minsann inte ha vilken liten skitbil som helst - hur skulle det se ut!? (Jamen tänk om grannen skaffar sig en större bil...hur skulle det se ut...)

Sedan är systemet för att få köpa bil överhuvud taget mycket speciellt. Nu tänker jag göra det jätteenkelt för mig, eftersom jag har skrivit om detta en gång förut, så länkar jag helt enkelt er som är nyfikna på detta vidare. Det kan ju faktiskt vara så, att de flesta av er som är här och läser numer, inte var med mig när det skrevs. ni som inte är ett dugg intresserade av att veta, kan ju bara låta bli att klicka er vidare...

17 kommentarer:

 1. Jag skulle då inte platsa med min biL! Skulle väl bli mobbad...eller så skulle grannarna älska mig för då slipper de köpa en finare bil, alla är finare än min :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. vem vet, det kanske skulle kunna vara någon som såg det positiva i det...

   Radera
 2. Vilket fascinerande land du bor i! Jag och min bil hade då rakt inte varit välkomna där....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag ju säga, att det skulle inte min vara heller!

   Radera
 3. Här är man vad man kör, typ. Sällan ser jag en rostig bil. Det existerar liksom inte i Tyskland.
  Fast samtidigt sade man faktiskt i radion imorse att många unga människor inte ser bilen som en statussymbol längre.

  Jag är glad om min bil är hel och säker. Silverpilen, vet du! ;)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så, att de yngre börjar inse att det finns andra värden i livet.

   Radera
 4. Marina, jag vet inte vilka ord jag ska använda om Singapore och det här med bilar, annat än att det är mycket annorlunda. Kul att du påminde om oss det igen.. Man får ju inte glömma bort att långt ifrån alla är ju stenrika i Singapore... Det finns nog få ställen som jag sett så stora, tunga och lyxiga bilar som just i Singapore.

  Kram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, dom små och gamla lyser med sin frånvaro...

   Radera
 5. Jag kan ju nämna att jag nu har ändrat siffran i det gamla inlägget angående kostnaden för tillståndet! Jag har fått en uppdaterad siffra och det rör sig om drygt det dubbla!

  SvaraRadera
 6. Men du, det var en dyrbar historia att vilja vara bilburen i Singapore! Spännande läsning som alltid! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen allt än billigt, och jag är helt övertygad om att det måste finnas massor med bättre saker att spendera dom pengarna på!

   Radera
 7. Svar
  1. Det låter som ett alldeles ypperligt alternativ!

   Radera
 8. Jag ska ge dig en liten (?) snabblektion i länk-konst!

  För att länka till en blogg går du in på bloggen du ska länka till och markerar adressen. (Tex www.marinasbay.blogspot.com)
  Högerklicka och kopiera. När du sen skriver ditt inlägg så klickar du på "Länk" och klistrar in den kopierade adressen i adressfältet. Du kan döpa länken till vad du vill.

  För att länka till ett särskilt inlägg i en blogg måste du "gå in på" det inlägget innan du kopierar adressen. Sen är det samma sak.

  Vill du sen t ex länka till min tävling kan du ju lägga min tävlingsbild vid sidan om dina inlägg precis som du gör med dina följare och populära inlägg. Då kopierar du bilden på min blogg OCH adressen, väljer bild i sidelement i layouten och klistrar in bild och adress på resp plats.

  Jag är inte världsbäst på att förklara men jag hoppas att du förstår någotsånär vad jag menar!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Med detta inte sagt att det fungerar, men nu kan jag i alla fall roa mig med att försöka! De där bilderna på sidan har jag ju inte länkat till, det är gjort via bloggers "automatiska tilläggssaker" så bekvämt så...;)

   Radera
 9. Här kan man ha fula bilar fortfarande, min granne har århundradets skitigaste och fulaste bil, ej miljövänlig.
  Den står parkerad utanför min dörr så alla tror väl att den är min - inte jättekul för mig som är lite intresserad av snygga rena bilar med betoningen på REN.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan man faktiskt fundera på vad som skulle hända om jag parkerade en gammal ful och skitig bil framför någons hus här...eller så vill jag inte veta!

   Radera