fredag 24 februari 2012

Världsnyhet?

Jag antar att det inte har undgått någon vid det här laget, att sverige har fått en ny kunglighet. En liten bebis som fötts in i offentlighetens värld, vare sig hon vill, eller inte.

Det är ju liksom inga svårigheter att hålla sig ajour med det som händer långt där borta på andra sidan jorden numer. Jag kan ju läsa alla svenska tidningar på nätet, så det som händer i Sverige har jag rätt bra koll på. I alla fall händelser som får sådana jätterubriker som detta, är lite svårt att undvika.

Nu är det dock så, att i just det här fallet hade jag vetat det ändå, för hör och häpna - det var en lång artikel i "Today", en av singapores dagstidningar, igår om den svenska prinsessefödseln!

Sweden´s Crown Prinsess Victoria gave birth to her first child early Thursday, a baby girl who will be groomed to one day become the country´s queen. 


Även här finns alla mått, längd och vikt, samt Daniels uttalanden om hur mysigt den lilla prinsessan sov på sin mors bröst när han lämnade rummet. Dessutom kommer en tillbakablick om hur victoria mötte denne "vanlige man" och gifte sig för att sedan bli gravid. Det står också lite om hur de ibland går ut och går i parken "precis som vanliga människor", och naturligtvis, skandalen då det påstods att den svenska kungen gjort "seedy night club visits".

Det som fascinerar mig mest, är att händelsen faktiskt tar upp en rätt stor plats i tidningen, och det när det gäller ett litet land, som jag tror att de flesta i det här landet inte har så där jättestor koll på var det ligger och det man kan om Sverige handlar om "ABBA, Ikea, Volvo och Ljungberg"...

25 kommentarer:

 1. Här står inte mycket om nedkomsten men så har jag kanske inte letat så mycket heller. Terroristerna överskuggar nyhetsflödet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent spontant så känns väl det med terroristerna som en något viktigare nyhet...

   Radera
 2. Kan det inte vara så att historiskt har väl våra kungafamiljerna kännt varandra länge, enl. Mina källor. Singapore hade väl kungafamilj då de var en del av Johur...? Iallafall brukar de tycka att det är "märkvärdigt" med kungligheter.. i Asien..Marina, jag känner mig totalt borta, vem eller vad är Ljungberg? Är det en fotbolls spelaren eller? Nästa månad passerar jag Singapore vid två tillfällen, när är Roxette hos er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert, just i den saken är jag inte speciellt insatt! När tänker du angöra Singapore? Passerar du bara på "genomresa någon annanstan" eller ska du vara kvar någon dag? Roxette är här den 6/3. När det gäller Ljungberg, så är det en svensk fotbollsspelare som är känd här, bara för att han har spelat i engelska ligan och engelsk fotboll är jättestooort i Singapore!

   Radera
 3. Ig[r var jag lite extra stolt att vara svensk :) Bara för att :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara kul att få vara det också!

   Radera
 4. En vacker bild du bifogat inlägget. Bastu vid en sjö någonstans i Värmland kanske ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt så! En sjö i de värmländska skogarna en sådan där alldeles underbar svensk sommarkväll...

   Radera
 5. Här i Tyskland fick jag googla för att hitta artiklar i de större tidningarna. I tv nämndes inget! Vilket överraskar mig lite, eftersom Silvia är tyska.
  Tur att jag bloggar, annars hade jag fortfarande inte vetat det. Antar att de skriver om det i dagens tidningar.
  Ha en skön fredag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju som om det skulle vara en större nyhet i Tyskland än i Singapore...!

   Radera
 6. Marina,, Jaaaa, engelsk fotboll är stort i Singapore & Malaysia!! Jag ska stanna 1-2 dgr. i SIN på min väg till Filippinerna, dock passar nog inte heller datumena för Roxette i SIN.. Hade en plan på att resa till Jakarta för deras framträdande där,,Hoppas vi ses!!

  SvaraRadera
 7. Och idag ska vi få veta vad den lilla flickan ska heta! Det är nästan ännu mer spännande än att få veta att hon fötts... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu vet vi vad det blev...Estelle...tja, varför inte...!!

   Radera
 8. Häftigt att det är en världsnyhet. Som sagt, jag har inte sett något i Tyskland ännu, fastän de älskar att skriva om vårt kungahus. Kan bero på att jag inte läste någon tysk tidning igår dock... ;-)

  SvaraRadera
 9. Jodå, Bangkok Post har en artikel som låter ungefär som den du läst. Spännande men namnen....Lilian blir i alla fall

  SvaraRadera
 10. Det svenska kungahusets förehavanden tenderar ju att bli lite hajpade båd i svenska och utländska medier. Fin bild från den svenska naturen. Är även den känd i Singapore.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det där med naturen är nog mindre känd, i alla fall den varmare delen av året!

   Radera
 11. Lustigt det där. Man tror liksom att svenska nyheter är så små att ingen kommr att veta nåt om det, men så sker sånt som ett barnafödande och det är i alla tidningar världen över. Såg inget i NZ tidningar dock, men läste det på FB. =o)
  Kram och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej hur skulle vi klara oss utan facebook...;)

   Radera
 12. Såg nyheten även på en amerikansk nät-kändis tidning. Så nog är det en nyhet alltid.

  SvaraRadera