lördag 4 februari 2012

Lev här och nu!
Såg en länk på facebook (naturligtvis – var annars!?) som jag bara är tvungen att dela med mig av till alla som inte sett den!


Det ligger så mycket i det, att vi hela tiden har så fullt upp med allt omkring oss, så att vi glömmer bort oss själva och det viktigaste av allt – vi glömmer bort att vara glada!

Visst är det hemskt att veta att de flesta som är på väg att lämna jordelivet önskar att de hade levt sitt liv annorlunda!?

Jag hävdar stenhårt det som jag sagt så många gånger, den dag jag sitter och tänker tillbaka på mitt liv så ska jag ångra saker jag gjorde (om jag nu nödvändigtvis måste ångra något) och inte de saker jag inte gjorde!

Nej, det som gäller är alltså: Lev här och nu, var glad och vårda dina vänner, livet kan ju trots allt inte levas i repris!

25 kommentarer:

 1. Hade också tänkt lägga ut länken men jag fick artikeln från SvD - bra och intressant ämne - Carpe Diem!!

  SvaraRadera
 2. Den kan vara värd att läggas ut på många ställen - vilket också säkert kommer att ske! Och precis som du säger: Carpe Diem!!

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra inlägg!! Det är så sant, jag brukar säga ibland att när man ligger där på dödsbädden kommer man aldrig att önska att man jobbat lite mer. Man kommer att önska att man spenderat mer tid med familjen.

  SvaraRadera
 4. Jag har diskuterat just detta med mina kompisar i veckan. Min bästis i Sverige skickade mig just exakt denna länk igår.
  Kanske dags att börja fundera på vad man inte vill ångra.
  Ha en skön helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis ska vi inte behöva ångra något! mycket tänkvärda ord är det i alla fall....

   Radera
 5. Det där tar jag med en nypa salt. Självklart om man får frågan om VAD man ångrar, klart man ångrar något man gjort eller något man inte gjort.

  Men min erfarenhet är inte att det är detta människor ligger och funderar på i slutet av sitt liv. Nej, det deras tankar brukar syssla runt oro för anhöriga som är beroende av dem, eller vad kommer efter dödsögonblicket. De allra flesta längtar bara efter att livet ska ta slut. Lugnt och fridfullt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om det måste vara så att man ångrar något!? Oavsett om det är det som upptar tankarna i dödsögonblicket eller inte, så tycker jag att det absolut är värt att begrunda innehållet i artikeln...

   Radera
 6. Många fler har uppmärksammat den artikeln och jag håller med så nu får jag sätta på mig ansiktet och gå ut i världen......

  Kärlek......Malla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör du så...det kan vara värt den promenaden!

   Radera
 7. Det positiva med artikeln är att vi som ännu har långt kvar till ålderdom och död faktiskt hinner fundera över hur vi tillbringar våra liv. Mycket nyttigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det - och inte bara nyttigt utan nödvändigt!

   Radera
 8. Då jag vet att du redan läst mitt blogginlägg idag så har du förstås redan förstått att jag inte kommer att ångra något.
  - De dumma saker jag gjort kan jag både leva och dö med.

  - Någon lista med ouppfyllda drömmar bär jag inte längre omkring på då jag idag lever i min dröm.

  SvaraRadera
 9. vad händer om alla fångar dagen samtidigt?

  SvaraRadera
 10. Min dag är min, att ge till mig och de jag älskar. Nuet är kärnan i min existens, och jag ger allt. Jag kommer inte ångra något!

  SvaraRadera
 11. Har man hört det förut? Jo, tusen gånger. Minst. Men ändå så borde man påminnas flera gånger om dagen. För det är ju så sant som det är sagt. Det som hände igår är redan historia och morgondagen kan vi inte alltid veta så mycket om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och tur är väl det, för jag tror inte vi vill veta vad morgondagen för med sig!

   Radera
 12. Ja, jag hoppas verkligen att jag inte kommer att ångra nånting när jag ligger för döden. Något att tänka på.
  kram

  SvaraRadera