tisdag 21 augusti 2012

Nostalgitripp i tv-världen

Vem hade kunnat tro att de skulle dyka upp i rutan igen, intrigernas mästare på Southfork, men där var de, till och med gamla bekanta som JR, Bobby och Sue Ellen.

Jodå, jag var en av dom som knäppte på tv:n igår kväll för att se det första avsnittet av den nya omgången "Dallas", bara för att...

Idag är det lite svårt att förstå vilken genomslagskraft serien hade när den sändes åren 1978-1991, och det är lätt att bli idiotförklarad när man berättar att vi kunde träffas hemma hos någon för att tittade på Dallas tillsammans. Där satt vi, frenetiskt stickande på någon mönstrad tröja, samtidigt som vi ondgjorde oss över elakheterna och sveken som haglade.

Då var ju Dallas så speciellt, för sådana typer av serier fanns inte. Sedan blev det väl lite väl mycket med de 357(!) avsnitt som sändes och med tanke på att rollfigurer hann såväl dö som återuppstå, så spårade det väl ur en aning.

Hur som helst så tittade jag på första avsnittet av "nya" Dallas och konstaterade att det kan nog få samma typ av innehåll som det gamla hederliga, där kommer att finnas makt- och penninggalna personer som gör vad som helst för att få sin vilja igenom och JR kommer att sitta där med samma överlägsna leende på läpparna som han hade för 30 år sedan, men nej, jag tror att det har gjort sitt och man skulle ha låtit det få vara det "Dallas" det en gång var. Jag tror inte att jag kommer att rätta in mina kvällar efter JR och compani... "been there, done that"...

15 kommentarer:

 1. Jag nöjer mig med att ha noterat att Dallas är tillbaka i rutan.

  SvaraRadera
 2. Dallas var ju sååå stor på den tiden. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om! Så stort tror jag inte att någon tv-serie skulle kunna bli idag.

   Radera
 3. Jag knäppte på teven jag med - fast bytte kanal efter 10 minuter. Det kändes helt enkelt ganska ointressant. När Dallas startade för drygt 30 år sedan kändes det så annorlunda, som något nytt. Intriger, pengar, snabba bilar, lyxresor och drink både före under och efter måltiderna - även frukosten.
  DN skrev en bra krönika om Dallas häromdagen. I korthet att då var det så nytt och det var en ny typ av teveunderhållning. Nya märkliga människor. Men nu har vi blivit dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har väl det...fast just drinken efter frukosten blir bara på helgen...;)

   Radera
 4. Jag kommer också ihåg när det visades. Det var verkligen något speciellt då. Men jag missade att titta häromdagen. Men det gör inte så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att du klarar dig utan det!!

   Radera
 5. Jag kollade även ikväll, säg inget till nån.
  Stör mig på att tempot är högre än på den gamla goda tiden; för snabba scenbyten och för mycket folk att hålla reda på. Dessutom är det svårt att avgöra vilka som är goda och vilka som är onda. Igår var Chris flickvän god, men idag verkade det som att hon var ond OCH HUR FAN SKA MAN DÅ VETA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl det som var själva grejen, man visste vem som var ond och vem som var god...men det är väl ute numer...!

   Radera
 6. Jag ville inte kolla.... Men Larry Hagman är född 1931... Skrev lite idag om att det faktiskt är lite imponerande...


  Men för mig känns serien supergammal...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket imponerande, och han har ju till och med samma leende kvar som han hade då det begav sig.

   Radera
 7. Såg tio minuter på NYA "Dallas" njae, kommer inte att följa livet på Southfork....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns absolut inte som något måste...

   Radera
 8. Såpatokig som jag är så nog kommer jag att se alla avsnitt :)
  Kram!

  SvaraRadera