måndag 17 februari 2014

Singapores Key WestJag har aldrig varit i Key West, så egentligen vet jag kanske inte vad jag pratar om, jag bara refererar till en taxichaufför som kallade ön Sentosa för "Singapores Key West". Och om det stämmer så kan jag tänka mig hur det ser ut.


De flesta som någon gång har varit  i Singapore har säkert varit på Sentosa. En liten ö strax söder om själva "stora Singaporeön". Här kan man gå upp i ett utsiktstorn där man befinner sig på "sydostasiens fastlands sydligaste punkt" (vilket i sig är en sanning med modifikation eftersom Singapore är en ö). Här finns en hel hög med diverse attraktioner och aktiviteter att fylla en dag med, till exempel Universial Studios, ett casino,skydiving inomhus, våghus för surfing och så himla mycket mer. Här finns naturligtvis även några sandstränder om man skulle vilja ligga där och lapa sol någon dag.


Men nu var det ju inte själva attraktionsdelen av Sentosa jag tänkte jämföra med Key West, utan det finns även numer boende på Sentosa. Enligt reklamen så är det "The world´s most desirable adress" och det känns ju rätt kaxigt att sticka ut hakan så om man tänker efter.


Här ute finns "The Cove",ett område där det kommer att finnas drygt 2000 lägenheter och hus när det är klart. Det är ett område som mäter knappt 120 ha som till största delen är byggt på "reclaimed land". Alltså på land som inte fanns där från början utan byggts upp på ett eller annat vis. Området består av fem öar med mer eller mindre exklusiva boenden.


Hit kan inte vem som helst få för sig att söndagsåka för att titta på området, utan man måste passera vakten och tala om vart man ska, plus att om man inte bor här måste man betala "inträde" också. Det här göra att det finns taxichaufförer som gärna tar körningar hit bara för att få titta på området. De äger ju inte tillträde annars.

Det är fantastiskt fint att gå utefter strandpromenaden och det är ju betydligt lugnare jämfört med inne i stan. Att ha en balkong ut mot havet är ju inte heller helt fel. Här kan man ha bilen parkerad utanför huset på framsidan och båten på andra sidan. Och här finns det stora båtar - jag lovar! Lite i den digniteten jag kan påminna mig att jag bara sett en gång tidigare och det var i Saint Tropez.


Om man skulle vilja köpa sig ett "litet hus" här så kan det vara bra att ha lite pengar som man inte vet riktigt var man ska göra av, för man behöver de där 100-150miljonerna som bara "ligger och dräller i alla fall". Det finns billigare också, men jag vet inte riktigt om jag skulle kalla dem billiga heller...  Och om man nu ändå ska bo här så får man absolut inte glömma bort att få sig en liten gubbe som blåser bort alla löv från trädgården, för tänk hur det skulle se ut annars!


Att hyra en lägenhet här däremot skiljer sig inte så mycket i pris från inne i stan och det beror troligen på att det är lite besvärligare att ta sig någonstans, men man får ju annat i stället. Det jag kan känna lite spontant är väldigt tråkigt. Det är ju känslan av att bo ett stenkast ifrån ett stort varmt och salt hav där man inte går i och badar på grund av att horisonten täcks av stora conteinerfartyg och det känns väl sådär...


16 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder!
  Du får mig att vilja åka dit :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Ja, så kan man också uttrycka det...;)

   Radera
 3. Snacka om "dekadent" upper class;-)
  Som du visar på bilderna och beskriver området så tycker jag att det är en blandning av Key West och Miami Beach, mera åt Miami Beach hållet faktiskt.
  Å det där med closed communities är jag ju inte heller så värst förtjust i.

  Vad jag däremot är väldigt förtjust i är dina bilderoch informationen som du delar med dig av. Har aldrig varit i Singapore, men nu är jag ju faktiskt där:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla kul att du vill följa med mig på upptäcksfärd i Singapore!
   USA är en vit fläck på min besökskarta, men en dag får det bli een tur åt det hållet och då får jag väl kanske ta och besöka de här platserna och bedöma det hela.

   Radera
 4. Det ser oerhört lockande ut med solsken just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det! Ni har väl haft vinter därborta så det räcker snart!

   Radera
 5. Älskar när jag hittar nya resbloggar! Spännande att läsa om Singapore!

  SvaraRadera
 6. Alltså, jag blir grymt sugen på att åka till Asien när jag ser dina bilder! :-)
  sv:
  Ja, måndagen kändes verkligen bättre än vanligt! :-)
  Tack så mycket! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget dumt resmål - jag lovar!

   Radera
 7. Ja, oj vad tjusigt. Tankarna för mig till Balboa Island i Newport Beach Kalifornien, väldigt hi-so som man säger på thai!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det jag säger - dags att åka till USA för att "kolla läget" där! (Det finns ju en liten del av världen kvar att upptäcka om man säger så...)

   Radera
 8. ....."om jag hade pengar....dabadabadabadabdabdababo"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju dela så är det inga problem!

   Radera