onsdag 21 mars 2012

Private Dancer

"Private Dancer" gavs ut som e-bok redan 2005, men finns nu även som vanlig bok. Boken, skriven av Stephen Leather, väcker blandade känslor och mycket tankar. Det är en av de där böckerna när man inte riktigt vet vems sida man står på., utan får flera olika personers perspektiv på händelser.

Det handlar om Pete, en engelsman som kommer till Bankok för att skriva en reseguide och som, efter ett besök på en av Bankoks barer, förälskar sig huvudlöst i den thailändska bardanserskan Joy. Det som börjar så bra, visar sig inte fungera riktigt som Pete tänkt sig, utan det handlar mycket om sex, pengar, lögner, droger och inte minst om kulturkrockar.

Olika kapitel berättas av olika personer i Petes närhet, vilket gör att man får se olika sidor av saken. Och det som till en början verkar så självklart, visar sig inte vara så enkelt. Det handlar väldigt mycket om olika kulturers olika sätt att se på saker och ting, vilket kan få katastrofala följder.

 På baksidan av boken kan man läsa utdrag från recensionen i Bankok post: Because of its local wisdom, Private Dancer ought to be made available to every tourist at port of entry, och från Pattaya mail: This should be compulsory reading for all first-timers to Thailand. 


Frågan är, om det vore så dumt, för något säger mig att det finns ett stort antal "Petes" and "Joys", med allt vad det innebär...

12 kommentarer:

 1. Det låter som en bra reseguide för Thailandsbesökaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan ju vara bra att ha koll även på sådant man kanske inte vill veta...

   Radera
 2. Nu låter jag den hamna på min "att-läsa-lista"!

  SvaraRadera
 3. Den skriver jag upp på min "läslista".
  Tack för tipset!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt ett tips som är värt att läsa.

   Radera
 4. Spännande! Har alltid tyckt att livet skulle vara bra mycket enklare om det var indelad i svart eller vitt. Fast det är ju den där gråskalan som gör livet intressant! :)

  SvaraRadera
 5. Om något helt annat. Det verkar som om länken i Google friend connect listar min blogg som borttagen. Det är den inte. Så jag undrar syns det när jag uppdaterat min blogg eller ... Finns en liten blå jordglob framför min och alla andra har gula B:n. Det hände något i samband med Googles säkerhetsuppdatering. Vet inte hur jag ska lösa det. Man hittar mig på nätet så någon länk är fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer! Har försökt att fixa till detnu, så får vi se.

   Radera
 6. Ja,, Marina,,det finns mycket att säga om detta ämne... Det finns en prisbelönt film Amazing Girl, jag har skrivit om den i min blogg för några år sedan.. Den är portad på Filippinerna.. Den handlar om en "bakla",, dvs.. man som klär som kvinna, hemmavid kallad transvetit,, drar till Bangkok och sedan Skandinavien.. en välgjord och rörande film gjord av en duktig islänning... Det finns mycket tragiska livsöden runt omkring oss... Boken lägger jag på min läslista .. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska jag se om det går att få tag i.

   Radera