söndag 27 maj 2012

Äntligen...Så har det då inträffat ytterligare en gång, det svenska befolkningen väntat och hoppats på sedan 1999 då Charlotte sjöng sagotemat "Tusen och en natt" till vinst.

Jag antar att det inte är många som inte förstår att det handlar om Eurovisionsschlagerfestivalen. denna tävling som bojkottades helt av sverige en gång på "det glada 70-talet", tävlingen som ingen erkände att man tittade på under många år, men som ändå hade årets högsta tittarsiffror...en mycket spännande företeelse.

Numer verkar det dock som om det är en slags resande musikcirkus som pågår under flera månaders tid och som uppenbarligen ses av alla och - inte minst - diskuteras av alla.

Jag antar att innehållet i svenska tidningar är räddat för några dagar framåt. Själv ska jag väl kanske ta och leta reda på den aktuella låten och lyssna på den...

För övrigt har jag vunnit jag också! Ok, juryn var väl inte riktigt lika stor som den Loreen hade i ryggen, men jag har i alla fall fått en trevlig utmärkelse från trevliga bloggarna freedomtravel och det tycker jag räcker för min del.

Som vanligt när det utdelas en sådan ska jag dela vidare, men min vana trogen så gör jag som jag gjort förr - jag ger den till er allihop!!13 kommentarer:

 1. Grattis till utmärkelsen:D

  Och jag roffar åt mig en sån - jag har ingen sen innan av just denna sorten!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är just "fångad av en stormvind" med Loreen, hennes sång har jag redan spelat tre gånger idag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte hemma precis då, men tydligen har den gått på radion här idag!

   Radera
 3. Jodå. Jag såg finalen igår. Roligt att Sverige vann. Inte bara låten är bra. Loreen verkar sympatisk också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har ju fortfarande bara sett henne på bild, men något säger mig att jag kan få se mer av henne framöver...

   Radera
 4. Grattis! Melodifestivalen har jag lyckligtvis missat, istället var jag på Nisse Hellbergs turnépremiär i Halmstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det låter som ett väldigt bra alternativ

   Radera
 5. Jag kollar inte alltid, men igår såg jag hela ESC från början till slut. Loreens bidrag var premiär för min del och jag tyckte genast om både låten och Loreen själv.
  Här i Tyskland följer man dock inte ESC med samma "hysteri" som i Sverige. Jag har en känsla av att nästan alla i Sverige sitter framför tv:n.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om det finns något mer land där det är lika stort som i Sverige!?

   Radera
 6. Grattis till bloggutmärkelsen. Den är du verkligen värd!
  Om du vill se och höra vinnarlåten hittar du den här: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2012/05/antligen-vann-ratt-lat.html Kram Kim

  SvaraRadera