lördag 26 maj 2012

Svensk skolavslutning i Singapore

Så har det varit skolavslutning på Svenska skolan här i Singapore och jag kan ta sommarlov! Nu känns det ju faktiskt lite som om jag har haft sommarlov mer eller mindre hela tiden, men ändå...


Det var en avslutning där man inte behövde fundera över om man behövde ta med en extra tröja,inte heller var det någon som behövde stå i sin nyinköpta sommarklänning och frysa under ett paraply. Men däremot lyste ju syrenenerna och liljekonvaljen med sin frånvaro, men en skolavslutning med orkidéer får väl vara ok det också.

Annars var det lite som det ska vara, svenska sommarsånger avlöste varandra, allt ifrån "Sommaren är kort" och "Sol vind och vatten" till Majas alfabetssånger. (Graden av nostalgikänsla när det sjöngs om "iris som är gula och iris som är blå" och ett "sommargolv med gula prickar" var sååå hög!)

Allt avslutades precis som det bör avslutas på en svenska skolavslutning med "Den blomstertid nu kommer" och en massa fuktiga ögon.


11 kommentarer:

 1. Vad skönt nu får även du sommarlov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag som jobbat så hårt...men jag får väl resonera lite som Pippi - om jag inte hade arbetat de där timmarna hade jag ju inte fått något lov...;)

   Radera
 2. Vad skönt att du fått sommarlov nu! Er ju inte riktigt dags här än men sol och bad har vi hunnit med redan...
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det varit riktigt varmt - tyvärr ser det väl ut som om jag kommer att mötas av mer "normalt svenskt försommarväder", men jag hinner säkert med bådbåde sol och bad!

   Radera
 3. Skönt att slippa frysa! Vi har haft riktigt varmt flera dar (när jag var inne på jobbet) och idag, när det äntligen var lördag, blev det kallare och det blev en del av det där frysandet... Du har förresten en award att hämta inne hos oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att frysa är aldrig roligt! Tack - ska genast kika in till er!

   Radera
 4. Skönt att slippa frysa! Här har det varit varmt i hela tre dagar, men idag blev det lite frysande ändå... eftersom man är för optimistisk i klädvalet... Du har förresten en award att hämta inne hos oss!

  SvaraRadera
 5. Jag har också fått sommarlov (läser en distanskurs på universitet samtidigt som jag jobbar), men mina barn får vänta några veckor och då har syrenerna blommat ut,för de blommar för fullt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som om du kan behöva sommarlov!

   Radera