fredag 25 maj 2012

Te är mer än bara te


Kineser och te hör liksom ihop på något vis. Te dricks före maten, till maten efter maten och emellan maten. Att köpa te här kan vara en hel vetenskap, eftersom hyllorna med te är fyllda till bredden av alla de slag, löst te, påste, grönt, te, svart te, rött te, vitt te, gult te och alla andra varianter.


Enligt en legend så fanns det en kejsare för ca 5000 år sedan som kokade sitt vatten innan han drack det för att det skulle bli mer hälsosamt. En gång råkade det falla ner ett torkat blad från en buske i hans kokta vatten och han upptäckte då att det blev en mycket angenäm och uppfriskande smak på vattnet, och på den vägen är det...

Förutom att det är uppfriskande, så ska det även ha egenskaper som kyler ner kroppen i varmt klimat och det ska även kunna bidra med viktminskning. (sedan kanske det kan ha betydelse vad man äter till teet...!). Grönt te ska tydligen även vara mycket bra för kontorsarbetande, då det motverkar strålning från datorer!


Det är även en mycket fin gåva, och lådorna det då förpackas i är så vackra, så man skulle kunna tro att det minst finns en mingvas inuti. Vackra utsirade lådor där teburken ligger väldigt vackert i ett sidentyg. (Tycker man inte om själva drycken, kan man ju alltid spara lådan)


Inte nog med att det är vackert, det kan även komma med tekniska hjälpmedel, som en liten pump med vilken man kan suga ut luften ur burken efter öppnandet så att innehållet behåller sin arom...injte vet jag om jag känner någon skillnad, men vackert och fiffigt är det ju i alla fall...
14 kommentarer:

 1. Så himla vackert! Jag är ju värsta tedrickaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går verkligen att hitta underbara förpackningar.

   Radera
 2. Så tjusigt! Fjärran mina oglamorösa tepåsar från Friggs, som jag fastnat för nu. Deras Karibiska te är väldigt gott.

  Själv dricker jag inte kaffe, men gärna te. Särskilt på morgonen. Varje morgon sörplar jag i mig en stor jättekopp med te och tycker det är så gott. Oftast blir det grönt te eller örtte, men det mesta är gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här dricks det såväl kaffe som te (i alla kulörer!)

   Radera
 3. Ja, te. vi brukar köpa med oss hem en massa te sorter vi inte vet vad de smakar, hitills har inte ett enda te fallit mig i smaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt hittat flera stycken som jag tycker mycket om, och jasg brukar också få med mig ett antal i bagaget hem.

   Radera
 4. Skulle det finnas så fina telådor här, skulle jag antagligen sitta och dricka te hela dagen. Vilka smarta tekniska tillbehör det finns till teproffsen. Jag kör med påste - vilket egentligen är påsar fyllda med "smulorna" av tebladen.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med "tevacuumpump" verkar ju vara en mycket smart anordning - frågan är hur nödvändig den är!

   Radera
 5. Jag har fått några påsar med rosa grönt te....det sägs ha många gånger mer antioxidanter än vanligt grönt te. Än så länge finns det inte ute på marknaden men det är på väg att intoduceras enl säkra källor från Sri Lanka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande...det måste jag testa när det kommer!

   Radera
 6. Jag dricker mest grönt te, och det är ju tur förstår jag av din text, eftersom det minskar strålningen från datorer. Jag arbetar mycket framför en sådan burk nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och även om det inte stämmer, så är bara tron att det gör det väldigt bra!!

   Radera
 7. Jag tar fasta på det där med den viktminskande effekten. Värmer vatten till en kopp te i detta nu. Och i eftermiddag ska jag till badplatsen.

  SvaraRadera
 8. Härligt! Jag ser verkligen fram emot att möta den svenska sommaren, så det vore ju bra om ni kan hålla i värmen någon vecka till!

  SvaraRadera