Så var det nästan lite "Monica Törnell-känsla igen", det vill säga att "det stora vemodet rullar in". Den känslan innfinner sig varje gång vi har haft besökare och de åker iväg och det är precis vad som hänt just nu.
Vi har haft några härliga dagar tillsammans med goda vänner ifrån Sverige och gjort en del av Singapore, precis som det ska vara.
Bland annat besökte vi East Coast Seafood centre, ett område på östkusten med ett helt gäng restauranger, varav den ena har den singaporianska Chili Crab som specialitet. Det är en krabba som kokas i en tjock speciell chilisås. Den ska ha kommits på av ett kockpar år 1950 som drev en restaurang i närheten av dagens seafood centre. Den är mycket god och till den äter man med fördel "bullar" som man doppar i såsen för att få upp "det gottaste".
Krabban går även att få på många Hawker centre och andra reatauranger, men visst är det lite speciellt att äta den med havet som granne. Även om horisonten täcks av de continerfatyg som väntar på att lossa eller lasta, men även det är ju en typisk del av Singapore.
Det finns även en variant av krabban, som heter "Black pepper crab" som i stället för chilisås kokas i en svartpepparsås. Den är torrare, vilket kan vara att föredra om man inte laddat väskan med servetter innan middagen. Den varianten ska ha funnits på menyerna sedan 1959 och enligt uppgift ska det vara restaurangkedjan "Long Beach Seafood" som har den som specialitet.
Nu verkar det dock som om Singapore har fått konkurrens i fråga om sin berömda chilikrabba!
Annars kan man ju fundera på vad italienarna har i sin mat med tanke på figurerna utanför...
Säga vad man vill om East Coast och restaurangerna, men visst är det speciellt att sitta där och se mörkret falla. Om man inte visste vad det är för ljus i horisonten, skulle man faktiskt kunna tro att det låg en stad där borta och inte en massa fartyg...
Gudomligt! Vilken mat där :)
SvaraRaderaMmm - gott är det!
RaderaVarje måltid där borta synes vara ett äventyr.Jag blir törstig bara av att läsa om krabbvarianterna. Släta och fina "bullar".
SvaraRaderaJo, det finns mycket spännande att prova!
RaderaHoppas verkligen att de inte har dinosauriekött i maten. Det måste ju vara jättegammalt ;)
SvaraRaderaTroligen rätt segt också...
RaderaÅh vad gott med skaldjur o chili. Vilket stort utbud ni har.
SvaraRaderaDet är något av det bästa med det härlandet - just matutbudet! Man kan nog i princip få tag i det mesta man skulle vilja ha.
Raderachili krabb, mitt abosluta måste i SIN... Kram
SvaraRaderaEtt mycket gott måste!
RaderaVi har en liknande krabba med softcrab i yellow curry, man äter skalen, tror även att den finns m black peppar. Mmmmm, gott!! Er utsikt är ju härlig dessutom!
SvaraRaderaDen krabban med mjuka skal har jag bara hört talas om, aldrig ätit, men förhoppningsvis ska jag väl lyckas hitta en sådan också.
RaderaLåter fantastisk gott! Speciellt om den där utsikten ingår! :)
SvaraRaderaVisst är det konstigt, att ibland smakar faktiskt maten bättre med utsikt.
RaderaHahaha Dinosaurkött? :-)
SvaraRaderasv:
Vi ska göra vårt bästa. :-)
Ibland kan man kanske fundera lite på vad det är man äter...
RaderaSå spännande med all mat, men jag blir alltid lite nervös när alla rätter är okända... Tycker du aldrig att det är jobbigt...? Kanske jag är orolig för att jag inte äter kött och är rädd att det ska vara något köttigt i och så är jag väldigt kräsen också... Jobbig kombo!
SvaraRaderaMen jag gillar ju annars mat väldigt mycket!
Jag försöker prova det mesta och tycker det är jättespännande, men jag förstår att det kan vara lite kämpigt om man ska behöva fundera på vad det kan finnas i...
RaderaVad massa gott det finns att välja mellan hos dig...
SvaraRaderaTack för tummarna, tänk att man håller tummarna för mig på andra sidan jorden idag. Det kan ju bara gå bra det här!
;-)
Hoppas att det hjälpte!
RaderaDen där italienska restaurangen verkar spännande. Speciellt med tanke på djuren utanför. :)
SvaraRaderaVisst gör den...undrar bara vad den pizzan heter...;)
Radera