måndag 16 juli 2012

Bland molnen där solen alltid lyser

Så var vi tillbaka till Svedala igen efter en "mellanlandningarnas flygresa". Tyvärr så är det inte sådär väldigt enkelt att hitta en reguljär flygresa utan mellanlandningar till Bulgarien, men lite får man kanske stå ut med. Jag är ju ingen jättefantast av att flyga, men det skulle vara helt ok bara jag slapp det där med start och landning, fast det är ju lite svårt att undvika just de detaljerna...


Väl där uppe är det helt ok. Jag börjar andas normalt när flygvärdinnorna knäpper upp sina bälten och kliver upp ur sina stolar. Efter det kan jag till och med kosta på mig att njuta av vyerna genom flyplansfönstren. Resan den här gången gick bland annat över landskap som påminde mest om "Nya bondespelet", ni vet det där spelet där man köper och skördar olika grödor. Nu gör sig inte bilderna sådär fantastiskt bra, men jag tänkte skylla på skitiga flygpalnsfönster, och ni får försöka tänka er ett tydligt mönster av olika stora fyrkanter i varierande nyanser av grönt och brunt.


Vi passerade även härligt böljande "kullar" som skulle ha kunnat vara någonstans i trakterna där greve Dracula härjade när det begav sig.


Med tanke på att jag inte heller tycker speciellt mycket om när planet landar, så kändes det väl lite onödigt att behöva gå ner tre gånger innan vi äntligen nådde Arlanda. Eftersom jag alltid hjälper piloten att landa genom att trycka benen hårt mot golvet, så blev det nästan träningsvärksvarning efter hemresan.

Hur som helst, hem kom vi i alla fall efter en flygning med fantastiskt vacker solnedgång utanför fönstret. Och säga vad man vill, men ovan molnen lyser i alla fall alltid solen...


Nu ska här sorteras bilder (det finns ju en del!), sedan blir det nog en liten reseskildring från ett härligt Bulgarien.


16 kommentarer:

 1. Nu har jag läst ikapp hos dig efter en tids frånvaro och jag har verkligen saknat dina målande inlägg och härliga bilder. Jag ser fram emot din reseskildring av Bulgarien. Dotterns pojkvän och hans familj är just nu i Sunny Beach - om du är där fastnar de kanske på bild ;-)

  Kram och ha en underbar semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer! Dock ej från Sunny Beach, utan från Albena-området så något "mågämne" finns nog inte med på bild!

   Radera
 2. Skönt för piloten att ha hjälp-bromsare ombord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat så är det ju skönt för mig att veta att jag kan hjälpa till ;)

   Radera
 3. Jag har länge undvikit att se ut genom fönstren på flygplanet, det var skräckfyllt, men jag börjar nu också se tjusningen som du så fint visar i att se världen uppifrån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt vackert - väldigt vackert - fast jag måste som sagt vara uppe så att andningen har återgått till det normala innan jag kan njuta av utsikten på riktigt.

   Radera
 4. Rolig beskrivning av det där med att flyga. Jag älskar att flyga - och speciellt starterna och landningarna. Tycker det är perfekt när man ska mellanlanda. Tänk vad olika man är.. Visst är det fantastiskt det man ser i alla fall, där från flygplansfönstret. Vägarna som slingar sig, åkerlapparna i olika färger osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, olika är vi allihop - och tur är väl det! Jag har ju i alla fall insett att om jag ändå ska sitta där och tycka det är lite småläskigt, så kan jag ju åtminstone njuta av det jag ser ut genom fönstret. Mest fascinerande är jag nog av alla molnformationer som ser ut som en sockervaddsväg, eller ett oändligt fjällandskap högt där uppe.

   Radera
 5. Jag är inte heller så förtjust i att flyga, kan både tycka att det är lite otäckt och dessutom obekvämt... Men det är ju helt klart praktiskt ibland! Efter en lång flygresa från Kanada nu ska det alla fall bli skönt att få åka husbil igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otäckt, obekvämt och väldigt smidigt...!!

   Radera
 6. Jag tycker du borde ha vant dig efter allt ditt flygande hit och dit. Det är ju ett säkert sätt att resa. Och mysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det är säkert - jag hjälper ju till att bromsa!

   Radera
 7. Vilka fina bilder! Verkligen en vacker utsikt. Och det var tur att du hjälpte piloten att landa planet. Det var han nog tacksam för :)

  SvaraRadera
 8. Vilka ljuvliga bilder!!!! Själva nöjer vi oss med Bulgarienaltanen här hemma! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen ett alldeles utmärkt alternativ.

   Radera