söndag 1 juli 2012

"Single, Desperate and Ugly"

I Singapore börjar staten bli smått desperat, det föds alldeles för få barn och det finns alldeles för många singlar i landet. Vad gör då ett land där allt styrs så käckt av "farbror staten", jo man inför ett statligt dejtingprogram!


Myndigheten "Social Development Unit (allmänt känt som "Single, Desperate and Ugly) har sysslat med detta sedan sent 80-tal, och håller fortfarande på, fast den är numer omdöpt till Social Development Network.

En av den här myndighetens uppgifter är alltså att ”öka möjligheterna till interaktion mellan könen och lära ut sociala nätverksfärdigheter" - dvs att ha mer sex! Men eftersom sexet ska ske i ett förhållande och det är just det som människor i detta välmående land inte verkar ha tid till, så hjälper alltså staten till på den fronten. Många i Singapore har bra utbildningar och välbetalda arbeten, och priset som betalas för detta är då tydligen singellivet.
Om detta finns en lång artikel i dagens Svd, skriven av de två svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson , som sedan ett år sitter fängslade i Etiopien. Artikeln lästes med ett litet leende på läpparna och det blev många igenkännande nickar när det handlade om inställningar hos de dejtande.  Jag tror att den kan vara värd att läsa även utan att ha några relationer med landet ifråga, så om ni vill veta mer så finns den i sin helhet här.


8 kommentarer:

 1. Det var en underhållande artikel. Extra semesterdagar för att dejta. Det vore väl ett vallöfte för KD att leverera nu under Almedalsveckan för att försöka få stopp på sitt eviga lindansande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, varför inte - det kanske kunde bli succé!

   Radera
 2. Verkar vara ett intressant land du lever halvtid i. Har de någon framgång myndigheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ju inte som om det är någon större hit, med tanke på att barnafödandet fortfarande är alldeles för lågt. Men det är ju ingen som kan säga att de inte har försökt! Nu är det ju drakens år och då är det tydligen väldigt bra att få barn, så det kanske kan ändra sig till det bättre i år.

   Radera
 3. Nu har jag läst artikeln. Den var bra skriven och intressant. Det här med att prioritera karriären har säkert sitt pris. Jag inser att jag själv gjort ett bra val i mitt liv, inte så mycket karriär men istället mycket kärlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väl som en bra prioritering, fast å andra sidan borde det ju gå att kombinera de båda för de som vill...

   Radera
 4. Tur man är gift...och bor i Sverige ;)
  Kram!

  SvaraRadera