söndag 22 juli 2012

Svensk sommarfest

visst är det härligt med utländsk värme, och visst var det fantastiskt kul att vara på "äkta" fest i Bulgarien, men visst är det ändå något speciellt med det svenska (även om det just nu är onödigt kallt, men bortsett från det...).

För undertecknad, tillsammans med make och några goda vänner, golfnördar som vi är, började dagen med en underbart härlig golfrunda i Karlskoga. Att vi lyckats hitta en bana där vi, trots allt regn som falltit hinkvis från himlen den senaste tiden, kunde går runt torrskodda, plus att vädret var helt fantastiskt, gjorde att hade en helt fantastisk dag. För den som eventuellt kan vara intresserad, kan jag också berätta att det är en golfbana som var mycket trevlig, och det säger jag trots att resultatet visade något helt annat!


Kvällen fortsatte sedan med sommarfest tillsammans med fler goda vänner med allt som hör till en svensk sommarfest!  Förutom den obligatoriska grillningen i hällregn, hann vi även med en mycket prestigefylld krocketmatch medan skuggorna blev längre och längre och solen började söka sig nedåt bakom bergen.
Innan den försvann helt blev det även en sittning i den vedeldade bastun vid sjön , med tillhörande dopp. Om det var skönt...nja, det är väl en överdrift, men mysigt och väldigt speciellt...


Och visst är det underbart med svensk sommar, fast i ärlighetens namn, måste jag erkänna att när man vaknar en morgon i slutet at juli och det är 10 grader och blåser nordliga vindar, då kan man ju börja tvvla på företeelsen sommar liiitegran...

11 kommentarer:

 1. Tycker med att det är en underbar sommar (och bättre blir den om jag slipper bli förkyld hela tiden). Här i Linköping är det inte riktigt lika kallt, men nästan. Lite varmare så man fick lust att bada skulle ju inte skada, men ... det är som det är. Jag har ju i alla fall semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu verkar det ju som om värmen kan vara på väg så se till att bli av med din förkylning så du kan njuta riktigt när den kommer!

   Radera
 2. Lite skönt att kylan inte syns så väl på bilderna... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag absolut hålla med om!

   Radera
 3. Låter riktigt najs och jag känner lukten av dagg i gräset!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var urmysigt, och hade det bara varit en augustimorgon efter en kräftskiva så hade även den höga kyliga luften dagen efter varit härlig - nu var det lite gränsfall...men dagg var det så det räckte och blev över!

   Radera
 4. Oj, så mycket svensk sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var inte mycket som saknades...

   Radera
 5. Svensk sommar, men kylig.. Njut Marina!

  SvaraRadera
 6. Det gör jag - och tänker göra ett tag till...fast nu gör det inget om den kunde visa sig från den varma sidan ett tag också!

  SvaraRadera
 7. Visst KAN en svensk sommar vara underbar. Men i år är den ALLDELES för kall.
  Nog saknar jag värmen. Vi hade 5 grader i går morse.
  5 GRADER!!!
  I JULI!!!
  Oacceptabelt!
  Kram!

  SvaraRadera