tisdag 31 juli 2012

"Sport, det är sport, det är massor utav sport..."

Det är säkert fler med mig som kommer ihåg låten där Galenskaparna satte text till Sportspegelns signaturmelodi och verkligen rabblade sportord hela låten. Precis så känns det väl lite just nu, nu är det verkligen "sport, massor utav sport" hela dagarna!

Jag tillhör i och för sig de som gärna tillbringar ett antal timmar framför tv.n och följer våra tappra svenskar som befinner sig i London, så jag tycker bara det är kul, och det finns ju faktiskt andra kanaler om man skulle tröttna och vill se något annat. Men jag misstänker att det kan finnas en och annan som tycker att det är onödigt mycket av den varan just nu...

Jodå, som sagt, jag är en av de som ingår i statistiken över de som tittar på svenskarna som är i London för att prestera något bra och få med sig ett gäng medaljer hem, eller?

Just nu är det ju lite körigt på den fronten. De som skulle till London och plocka medaljer faller en efter en. "Silver-Emma" som skulle bli "Guld-Emma" fick punktering och blev bara(?) sexa och Jörgen Persson blev utslagen i andra omgången (inget ont om herr Persson, det är helt fantastiskt att fortfarande vara på topp när man är nästan 50, men finns det verkligen ingen som är yngre? I så fall känns det som om svensk bordtennis har ett problem att ta itu med). De leende svenska handbollstjejerna har fått stryk i sina två inledande matcher (fast det är ju inte kört än, det finns ju fler matcher att spela) och simningen verkar inte flyta på(!) speciellt bra.

När det gäller just simningen så var det ju några medaljer som redan var klara om man skulle ha trott på svensk media, men med Therese skadad och Sara som "tokdör" på slutet, så verkar det ju inte bli så enkelt som alla trott. Nej, nu är det kanske dags att byta favoritsport i sverige, och  varför inte till ridsport? efter idag kanske det är helt andra namn vi förknippar med os-medaljer, vem vet! Fast det kan ju inte vara så svårt att ta medalj på hästryggen, för om jag inte minns fel, så var det någon som, efter det att Rolf-Göran Bengtsson fick Jerringpriset, upplyste oss om att ridning inte var svårt överhuvud taget, eftersom det var hästen som gjorde jobbet...

Om det nu skulle vara någon som tror att vi brukar ta en massa medaljer i OS, kan jag upplysa er om att så inte är fallet. för att bevisa detta ska ni få lite svensk medaljstatistik från de senaste åren:

Barcelona 1992  1 guld, 7 silver, 4 brons
Atlanta 1996       2 guld, 4 silver, 2 brons
Sydney 2000       4 guld, 5 silver, 3 brons
Aten 2004           4 guld, 2 silver, 1 brons
Peking 2008:       0 guld, 4 silver, 1 brons
7 kommentarer:

 1. Ett silver taget idag...

  SvaraRadera
 2. Det är väl Peking 2008 som är möjligt att slå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska ju inte behöva vara helt omöjligt i alla fall!

   Radera
 3. Det är extra spännande om vi har medaljchans, men annars tycker jag bara det är kul att se alla otroligt duktiga idrottsmän i alla olika idrottsgrenar. Och eftersom det finns tre olika kanaler att se på så går det ju att se det man själv tycker är bäst.

  SvaraRadera
 4. Visst är det spännande att se (i alla fall det mesta, det finns undantag som till och med jag kanske inte tycker är sådär jättekul att titta på...) och som du sa, har vi medaljchans så är det bara extra bonus.

  SvaraRadera
 5. Och jag svär långa eder över att jag antingen jobbar eller sover nu när det är OS...

  SvaraRadera