tisdag 3 juli 2012

Den som spar han har

Det är alldeles fantastiskt vad mycket man kan samla på sig för att använda vid "ett speciellt tillfälle", och nu pratar jag inte om sådant att ikläda sig, utan mer förtäringsbara varor.

Jag kan ha fel, men det finns säkert fler än jag som snålar på exempelvis kantarellerna som plockades och blev infrysta. Det är ju synd att ta dom till vardags, bara sådär. För att inte prata om den där hjotronsylten som ligger i säkert förvar på en hylla i frysen och väntar på det där speciella tillfället.

Även bland vinflaskorna finns det några godbitar som inväntar sin tur och att det ska bli rätt tillfälle...frågan är varför man gör så. I mitt fall har det vid fler än ett tillfälle resulterat i att jag har hittat mat i frysen med ett årtal på som gör att man häpnar, bara för att sedan låta påsen eller burken förpassas till soporna.

Nu tror jag väl kanske inte att vinet hyser så stor risk att gå den vägen, men bara för säkerhets skull bestämde vi att igår var en "alldeles speciell måndag", så då räddade vi en flaska rött och njöt i fulla drag av en "helt vanlig sketen måndag" och det var inte helt fel, det lovar jag!


Nu är det dags att ta en liten kortsemester, så vi styr mot Köpmannebro vid Dalslands kanal där vi ska besöka några goda vänner och förgylla(?) deras tillvaro några dagar.

16 kommentarer:

 1. Sådär gör jag också, det ligger diverse små påsar i frysen och sen får jag kasta. Med vinet däremot så blir nog inte flaskorna speciellt gamla. Ha en trevlig semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det blir det alldeles säkert!

   Radera
 2. BRA att ni gjorde slag i saken. Själv sparar jag jämt och blir helt tokig på mig själv när jag kommer på det, eftersom jag då ofta får slänga något riktigt gott. Dumsnål brukar jag säga att jag är och det är inte alls kul...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med "dumsnål" tror jag vi är fler som kan titulera oss med jämna mellanrum...

   Radera
 3. De läckerheter man har på lager ska förstås förtäras, oavsett dag i veckan. En god Amarone, som ju gärna ska ha några år på nacken, är ett utmärkt sätt att förhöja en måndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måndagar är till för att förhöjas!

   Radera
 4. Jag får en känsla av att du städar frysen mitt i sommaren? Men jag kan ha fel. Tur att du åker bort för att minimera riskerna ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad gör man inte för den goda sakens skull...!

   Radera
 5. Helt rätt inställning! Ett "speciellt tillfälle" kan ju inträffa lite när som helst! :)

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där. För ett antal år sedan köpte jag med cigarrer från Kuba som jag ransonerade tills de var torra som fnöske. Jag lärde mig i alla fall att förbruka saker lite bättre i och med det.
  Köpmannebro - alltså det är så fantastiskt vackert ställe! Blir glad varenda gång jag passerar med bil eller tåg.

  SvaraRadera
 7. Det är just vid sådana tillfällen man kommer på att man inte ska spara allt!

  SvaraRadera
 8. "Speciella" dagar är sällan de där dagarna man tror utan snarare en hel vanlig måndag!
  Själv har jag slutat med att spara "fin sakerna" och låter katten dricka vatten ur finporslinet och sprättar glatt en flaska fådd champagne en onsdag. Å andra sidan tog det en förfärlig massa år att lära sig det.. :)

  SvaraRadera
 9. Ha, ha... Härligt Marina.. Jag har gått på Amarone vinner i tre dagar,, ja, kvällar. Oj, vad jag gillar dem.. Finns en goding på systemet för 156 kr just nu.. Hmmmm.. Ha de gott! Kram

  SvaraRadera
 10. Japp, jag ar ocksa bra pa det och sa vips ar det for gammalt! Hander dock aldrig med vin! Det hinner liksom inte ens upp i hyllan! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 11. vin är troligen det enda som blir gammalt hos mig.
  kram

  SvaraRadera