söndag 29 juli 2012

Mysdag i soffan...eller inte...

Så kom den där dagen då makens semester tog slut och han återvände till Singapore, medan jag däremot tänker tillbringa ytterligare några veckor på svensk mark. I övrigt så bjöd gårdagen på ett strilande, stundtals hällande vattenflöde från ovan, så det hade säkert varit jättemysigt att kura ihop sig i ett soffhörn invirad i en filt med en bra bok och lyssna på regnets smattrande mot fönstren.

Gjorde jag det då? Nej, varför ska man stanna inne och mysa när man kan gå runt på en golfbana drygt fyra timmar i störtregn? Nu överdriver jag faktiskt lite, men det blir ju mer effektfullt så! Det regnade faktiskt bara på oss i ett par timmar, varav endast den ena var av den där sorten som känns som om någon står där uppe och häller ut vattenhinken över huvudet på en, så det var ju inte så farligt...fast frågan är om inte det där uttrycket "dränkta katter" fick en ett antal ansikten igår.

Nu råkade det ju vara tävling, och av någon outgrundlig anledning som jag fortfarande funderar över, så gick det ju bra! Så bra att jag till och med skulle vara med och fotograferas tillsammans med övriga pristagare efteråt - och det är nu det där med "dränkta katter" kommer in! Visserligen kanske jag inte tillhör de som är mest måna om frisyren och att håret ska ligga snyggt, men det här...!! Jag lovar att det där med att någon hällt en hink med vatten över huvudet inte var någon väldigt stor överdrift, men plåtade blev vi och förhoppningsvis är det kanske någon som kommer på att det kommer att skrämma bort all återväxt inom golfen när man ser hur det kan bli efter en fyratimmarspromenad i allt annat än solsken, så man kanske väljer att inte publicera det över huvudtaget.

Men efteråt är det ju i alla fall jätteskönt att sjunka ner i det där soffhörnet med den där filten och boken. Gjorde jag det? Nehej då! Sedan blev det krogsittning på stan i glada vänners sällskap, och eftersom vi är svenskar och befinner oss i Sverige, där man ska sitta utomhus för att det står att det är sommar i almananckan, då fick jag äntligen den där filten runt benen samtidigt som regnet smattrade mot det utfällda markistaket och åskan mullrade omkring oss. Småkyligt? Ja, lite, men mysfaktorn var hög!!

8 kommentarer:

 1. Fast frisyren spelar ju faktiskt roll. Kommer bilden in i en lokaltidning, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte om jag får bestämma!! Nej, det gör den inte, utan det är viasat golf som arrangerade det hela som har någon hemsida där de förhoppningsvis bara sätter in bilder som kan vara bra reklam för tävlingen!

   Radera
 2. Ah vad mysigt! Visst ar det svenskt att sitta ute trots att man haller pa att forfrysa sig! Men harligt med varmelampa och filt! Smattrande regn ar ljuv musik ibland!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är ju faktiskt mysigt med regn - fast inte hela tiden...!

   Radera
 3. Ja, sådana är vi svenskar! Är det sommar så är det. Skit i vädret, ute ska vi sitta! Det fick ju våra sydafrikanska vänner erfara i Midsomras.

  SvaraRadera