torsdag 6 februari 2014

Hjärtat får inga rynkor

Mark Levengood är en person som man endera tycker om eller inte tycker om alls. Alla vet vem han är och jag tror inte det är många som placerar honom i någon slags diffus gråzon, utan de flesta har en åsikt. Det är helt ok, det får man ha, men säga vad man vill och tycka vad man vill, men hans bok "Hjärtat får inga rynkor" är helt underbar!

Boken består av små korta avsnitt med händelser ur hans liv som berättas på det för honom så typiska lugna och lakoniska viset. Man kan höra hans röst när man läser om intervjun med "Fröken Toppärt" eller den kinesiske Elvisimitatören i Bryssel.

Här finns även gott om helt underbara händelser som handlar om Marks mamma. Denna kvinna som man bara måste älska på grund av alla bitska och intellegenta kommentarer.

Många är avsnitten man kan sitta och le, eller fnissa högt åt, mycket humor med en allvarlig underton! Här finns mycket klokt och tänkvärt...

"Bli inte förvånad om paradispippin du plockat upp mitt i natten på morgonen förvandlats till en riktig rugguggla. Den vägen ska vi alla vandra, blåbär och ångkanoner till trots. Inte mycket att göra åt.Men vi kan fortsätta att sjunga vackert i alla fall, och visa att under dessa fåror och skavanker bor ett slätt och vackert hjärta. Hjärtat får inga rynkor."


8 kommentarer:

 1. Mark är en av mina absoluta favoriter och det gäller både hans framträdande och det han skriver.
  Kram,
  Gigi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har ett så speciellt sätt och det är antagligen det som gör honom så fascinerande.

   Radera
 2. åh nu blev jag lässugen....har ingen bok på gång just nu, ska efterlysa denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det - den är fantastiskt härlig!

   Radera
 3. Jag hör nog till dom som har väldigt svårt för honom. Å det är just hans röst som jag inte gillar. Så om jag läser boken hoppas jag att jag inte får hans röst i huvudet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom han är en så speciell person så förstår jag att man kan ha svårt för honom, men boken är jättehärlig och du kan ju alltid läsa med öronproppar ;)

   Radera
 4. Jag är imponerad av hur mycket du hinner läsa hela tiden!! Och varje gang du berättar om en ny bok sa tänker jag att jag ocksa maste sätta igang och läsa böcker igen. Men... det kommer...
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar om den där tiden jag aldrig haft riktigt till det tidigare, nu finns den ju plötsligt! Och som du sa, någon gång får du den också!!

   Radera