måndag 27 april 2015

Många böcker blir det...

just nu är jag inne i en period då det blir väldigt mycket läst. det kan ju vara så när man har möjlighet att prioritera lite som man vill och göra det som känns bra just nu. (och det är ju faktiskt så, att det där med att sortera strumpor tar ju inte hela dagarna...)

Det här innebär alltså att just nu har det blivit många böcker, såväl i pappersformat som på "paddan". Det fungerar ju så jättebra det där med att låna böcker på iPaden så det blir ofta så att det är dubbla böcker på gång.

Sedan har jag ju bestämt mig för att skriva några rader om varje bok, mest för att jag ska kunna gå tillbaka och se vad den handlade om och för att hålla koll på vad jag läser. egentligen inte för någon speciell orsak alls, utan bara för att jag vill. Att det har blivit rätt mycket läst under en period innebär att jag "ligger lite efter" med mina bokåsiktsinlägg, så nu blir det fler på en gång, bara så att ni vet...


12 kommentarer:

 1. Det låter intressant. Betydligt roligare än att sortera strumpor. För mig tar det en himla tid att sortera "damstrumpor" D.v.s. de som inte är mina. Vems de är har jag aldrig någon aning om. Däremot har jag noterat att det fortfarande ofta dyker upp "ensamma" varianter. Det problemet trodde jag hade vuxit bort. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, de där ensamma strumpexemplaren tror jag kommer att leva vidare i all evighet...

   Radera
 2. Nu när sommaren närmar sig läser jag också mycket, dubbelt så mycket som under vintern.
  Ska bli kul att läsa dina recensioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren har alltid en tendens att bli en större lässäsong och då har det ju betydelse att det är sommar jämt. (sedan hjälper det troligen till en aning att jag inte jobbar...;)

   Radera
 3. Min bokläsardvala håller fortfarande i sig. Jag tror att det har blivit en bok om året sedan 2012. Inte sorterar jag strumpor heller, men jag får ändå dagarna att fyllas av tänkvärt innehåll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju finnas annat att göra också...även om jag har svårt att tänka mig en tillvaro utan böcker.

   Radera
 4. Härligt att kunna prioritera, rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att njuta så länge det varar!!

   Radera
 5. Tänkte passa på att tipsa dig om en bok. Tror att den till viss del utspelar sig i Singapore (har själv inte läst den, men flera av mina väninnor rekommenderar den) Den lär vara väldigt jobbig att läsa och man måste vara lite förberedd på innehållet. Jag ska se om jag hittar den hemma i Sverige. Boken heter Kum och är skriven av en svensk, Henrik Tord. Han har även skrivit boken Lazarus tårar som fått bra kritik. Kanske har du redan läst dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för påminnelsen! Det är en bok jag har hört talas om och varit på väg att skaffa, men inte kommit till skott och nu hade det fallit bort ur ramminnet ;)

   Radera
 6. Tack för att du lämnade en rad hos mig så att jag hittade hit :) Nu är det min tur att kika runt lite.
  Bokrecensioner? Det låter bra :) Ser Cloud Atlas i bild - den är jag nyfiken på (varför har jag inte läst den än)!
  Önskar dig en finfin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en speciell bok och om jag inte minns fel så tänkte jag se filmen just för att förstå det hela ordentligt, hur saker och ting egentligen hängde ihop (vilket jag naturligtvis inte kommit mig för än...) Om du vill veta mer om vad jag tyckte så sök på "Cloud Atlas" i sökfältet eller gå in under "böcker 2014" så finns den där.

   Radera