torsdag 8 december 2016

Gran(t) på Orchard Road


För att fortsätta på jultemat så tänker jag idag ta er med på en gran(n) promenad utmed Orchard Road. Här duggar juldekorationerna tätt och efter mörkrets inbrott dignar hela gatan i ljus av allehanda mer eller mindre juliga ljusförsedda skapelser. Nu var det väldigt mycket ljus i förra inlägget, så idag bli det inga ljus, utan mer en slags studie i granar.


Den här tiden på året är det minst sagt rätt gott om julgranar i Singapore och om jag skulle försöka fota dem alla skulle jag inte få göra så mycket mer, så nu får ni faktiskt nöja er med att kika på skapelserna utmed den största shoppinggatan här, nämligen Orchard Road.


Tanken var att enbart bjuda på olika varianter av julgranar, men ibland är det lite svårt att undvika alla övriga julkreationer, så några sådana blir det också, som till exempel delar av den vackra och juliga(?) "Underwater Christmas". Men det är klart, vad vore en jul utan sjöhästar?


Eller kaniner för den delen, just julkaniner fyller en stor funktion såhär i juletider, eller?


Nej, nu återvänder vi till granarna som även de är mer eller mindre juliga om ni frågar mig. I år ska det tydligen vara nallebjörnar i granen och det kan väl vara gulligt kanske...


Eller varför inte en massa kakor, bullar och glass?


Lite choklad?Godisgran kanske?


Julgran på temat musik kan även det vara gångbart.


Blåpyntade granar med rosetter är också en variant.


Ja, som ni förstår finns det granar i alla varianter och det går inte att gå många meter förrän man stöter på julen i någon form. Men den vackraste granen av dem alla är den som man hittar mitt i  shoppingcentret Ngee Ann City, och som sträcker sig tre våningar upp och är lika pampig varje år.


Den är fantastiskt vacker och pryder absolut sin plats, men visst kan man väl få ifrågasätta pyntandet lite? Det där med nallar i granen är nog inte riktigt min grej, men det kanske helt enkelt är så att tomtens släde dras av björnar i år, vem vet?


Det är helt ok att kalla mig bakåtsträvare, men på något vis ska det bli skönt att komma till Sverige, dra på mig lite mer kläder, plumsa ut i ett eventuellt snöslask, ta en promenad till torget och titta på julgranen, pyntad med helt vanliga ljus.

17 kommentarer:

 1. Efter att ha tittat på den här grankavalkaden så blir det skönt att gå ner i glasverandan och ta en titt på vår gran. Så jag tycker inte alls att du är en bakåtsträvare som vid tillfällen som dessa kan längta hem till Sverige och vad som här bjuds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det som en bra idé. Nu kan det hända att jag får ångra det när jag traskat omkring i slasket några dagar, men det får bli ett senare problem.

   Radera
 2. Ohhhh.... vilken grann kavalkad! Det är ju modernt med crossover och det är kanske där kaninen/haren har hoppat in, från påsken!

  Frånsett nallarna så ser den granen ut så som min vän Fru Torreblancas julgran brukar se ut, proppfull med allt möjligt och riktigt häftig!

  Själva ska vi dekorera vår rumsgran för tredje året, nu har den vuxit en bit till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, nallar, sjöhästar och kaniner, varför inte liksom...;)

   Radera
 3. Wow så många olika julkreationer. :)
  Själv så har jag inte ens börjat julpynta hemma, och det kan va så att jag är för lat för det i år. När vi ändå inte ska fira jul hemma känns det liksom inte så viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så mycket julpynt här hemma heller, och jag åker ju norrut i jul så då kanske det kan bli lite pynt där, vi får väl se. En ljusstake ska jag väl i alla fall kunna åstadkomma ;)

   Radera
 4. Nu är jag ju absolut inte lagd åt det "pyntiga" hållet, snarare tvärtom. Men jag måste säga att jag fullständigt njuter av din kavalkad här. Även om jag bara gillar två av granarna (choklaggranen = stilren) och den stora saken i varuhuset så måste jag ändå säga att fantasin har då verkligen inga gränser i Singapore. Kreationerna är ju konstverk allihopa och mångfalden kan man verkligen inte klaga över. Älskar sådana bloggpromenader:-)

  PS. 10 grader varmt idag och sol efter klockan 14:00. Inte illa. Men julutsmyckningarna är i stan är såååååååå otroligt tråkiga jämfört med dina. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, här finns inga gränser alls, vilket är lite kul. Men just nu längtar jag lite efter "julutsmyckningar av det mer tråkiga slaget".

   Radera
 5. Hahaha, vissa av dessa granar såg jag på mitt besök i din stad. Fast oftast syntes inte mycket av själva granen pga allt pynt. Såg också att turkost pynt verkar vara populärt.
  Så där brukar faktiskt granarna här i Bangkok också se ut (nästan) i år är det mer återhållsamt, om det ens pyntas, mest sobert i svart och vitt.
  Den sista granen du visar är ju helt makalöst dekorerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. på sätt och vis är det ju härligt att det inte finns några gränser utan fantasin får verkligen flöda fritt, men ibland kan det bli lite mycket av det goda.

   Radera
 6. Orchard Road har jag besökt flera gånger men inte just i juletid så detta med alla granarna här är nytt för mig. Men Orchard Road är även andra tider på året fint dekorerad och upplyst. (Extra mycket runt kinesiska nyåret...)
  Mycket pynt är det så pyntet är nog väsentligare än granen.
  Kul att se är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, här pyntas det till många högtider och precis som du säger så är nästa "pynthögtid" i antågande det kinesiska nyåret. Den stora skillnaden är väl att det då inte är så många granar ;) Men mycket pynt är det då också!!

   Radera
 7. Less i more är inget de har hört talas om eller ... :) Fast det måste vara en upplevelse att se alla lysa när det är mörkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, det där med "less is more" är inte riktigt Singapores melodi ;)

   Radera
 8. Hehe, de asiatiska juldekorationerna är ju för härliga ändå! :-)

  SvaraRadera
 9. Oj, vilken julgranskavalkad! Kreativiteten finns visst inga gränser. Själv tycker jag dock att man ska kunna skymta lite av själva granen mellan prydnaderna också, haha, ;) Förstår att det blir skönt med lite svensk "lagomgran". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, nu ska det bli skönt med en hederlig svensk lagomgran!

   Radera