fredag 16 december 2016

Slaughter Man

Tony Parsons, mannen som skrev ”Om en pojke”, har nu gett sig in i kriminalromangenren. ”Slaughter Man" är den andra boken om den londonbaserade ensamstående polisen Max Wolf.

På nyårsafton inträffar fyra mord. En hel familj raderas ut sånär som på den yngste sonen som är spårlöst borta. I boken får vi följa Wolf och hans kollegors jakt på mördaren som, precis som vid ett tidigare fall från 70-talet, använt sig av en slaktpistol. Spåren leder till mannen som begick det tidigare mordet och som nu är utsläppt efter att ha avtjänat sitt straff. Frågan är bara om det är så enkelt, eller om det finns andra förklaringar. Kan det vara någon som kopierat det hela, eller är även den förklaringen för enkel?

Parsons tar läsaren från rikemansområdena i London till husvagnskolonierna bebodda av ”the Travellers”. Skillnaderna mellan olika samhällsklasser bli väldigt tydliga. Han lyckas även belysa problemen med barnprostitution i sin bok.

Jag älskade ”Om en pojke” och tog mig an den här boken med väldigt höga förväntningar som tyvärr inte infriades. Han har fortfarande den där speciella värmen när han skriver men frågan är om den inte skulle ha använts till att göra en historia om den ensamstående fadern Max Wolf och inte polisen. I det stora hela en helt ok bok, men inte så jag känner att jag måste läsa nästa bok i serien.

6 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna. Så tack för rekommendationen av ettan och mera tveksamma tankar om tvåan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Om en pojke" är en bok som jag tyckte väldigt mycket om (även filmen är helt ok), men som sagt, den här var väl inget som går till historien direkt (i alla fall inte min historia).

   Radera
 2. Har läst "Om en pojke" och tyckte om den men hoppar nog tvåan nu för det finns många böcker på min läslista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om du frågar mig så kan du nog ägna dig åt de övriga böckerna på listan.

   Radera
 3. Ja, man måste nog sålla bland böckerna. Har börjat inse att jag kommer ldrig hinna läsa alla böcker jag skulle vilja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är en lista som bara växer och växer.

   Radera