söndag 24 juli 2011

"Pilsnerflaska Johansson" - kan det vara något?

Att hitta på namn till sina barn kan vara ett problem. Många är säkert de som läst namnböcker både framlänges och baklänges och slitit sitt hår innan man har enats om något bra namn som passar just deras barn.

Nu är det ju så, att många vill att deras barn ska ha ett namn som är lite speciellt, ett namn som är lite unikt och kanske är det just därför som skatteverket (ja, det är faktiskt skatteverket som godkänner eller avslår namnförslag!) får in ett antal mer eller mindre fantastiska (?) namnförslag.

Jag läste en artikel i tidningen om just detta och jag kan ju säga att jag hoppas att de föräldrar som ville döpa sitt barn till "Diskbänk" och de som tyckte att "Pilsnerflaska" var ett passande namn på sitt lilla barn, inte blev alltför upprörda över det avslag som de fick.

Inte heller godkänns namn som "Doktor" eller "Advokat", vilket i min värld inte känns alltför sorgligt! Däremot så har uppenbarligen föräldrar fått ja till att döpa sina barn till namn som "Östfront" Morgonrodnad" och "Skymning"... Jag vet inte om det är jag som är knäpp, men jag måste erkänna att jag har lite svårt för "Östfront Pettersson", men det är jag det...

 Visst är det kul när inte alla heter likadant, men det kan väl vara lite måtta på originella namn också...

9 kommentarer:

 1. och jag som alltid klagat på mitt namn...ska genast sluta med det!!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag kan tycka att det aningens sjukt att kalla sina barn för nåt så konstigt. Det är fast vid en på livstid. Jag har ett ovanligt namn /inte Advokat eller nåt sånt, men inte vanligt svenskt/ och jag får ständigt stava mitt namn, folk vet exakt vem man är i en liten stad om ens namn kommer ut. Det är också därför jag inte villa lämna mitt namn på bloggen. Det är lätt att spåra. Då kan jag förstå de som faktiskt får heta Metallica Svensson, Morgonrodnad Lindkvist....Mellannamn kan det vara gulligt som kanske, men inte som tilltalsnamn!

  SvaraRadera
 3. DOB: Nej, så många värre namn har jag svårt att komma på...

  Trillingnöten: Det är väl dilemmat när man ska namnge sina barn, att hitta en bra medelväg, något som kanske är lite annorlunda, men ändå inte sticker ut för mycket.

  SvaraRadera
 4. Jösses så svårt det är med namn!! Skatteverket puffade på oss och sa att nu måste ni bestämma er annars registreras han som Gossebarnet Forsberg!! Tänk om vi låtit det stå kvar!!! Hahahaha!!

  SvaraRadera
 5. Troligen hade han i alla fall varit väldigt ensam om sitt namn!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att ett namn ska vara ett namn.
  Inte något påhittat trams.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Camilla: Håller med, det kanske är tur att det finns en liten broms i alla fall med tanke på vilka önskemål det tydligen finns...

  SvaraRadera
 8. Om man vill döpa sitt barn till diskbänk eller pilsnerflaska borde verkligen lämpligheten som förälder prövas...

  SvaraRadera
 9. Eva: Lite spännande skulle det vara att veta vem det är som över huvudtaget kan komma på en sådan idé!!

  SvaraRadera