tisdag 27 mars 2012

I ondskans spår

 I ondskans spår kommer inte att ta favoritplatsen hos mig när det gäller Peter Robinsons böcker om kommissarie Banks, även om den, precis som de andra, är en riktigt bra deckare.

Jag har sagt det förut, och säger det igen, om man inte har läst någon av böckerna av Robinson och tycker om deckare, då har man missat något. Speciellt om man, precis som jag, har viss förkärlek till England. Även om den här boken inte har lika mycket ingående beskrivningar av omgivningen som flera av de andra, kan man ändå uppleva de engelska pubarna och stenhusen runtomkring.

När det gäller handlingen, så är upprinnelsen upptäckten av flera unga kvinnor, döda och grovt misshandlade i en källare och som i så många andra deckare, så är inte det uppenbara kanske så uppenbart när allt kommer omkring...

4 kommentarer:

 1. Peter Robinson är riktigt bra...
  Hej förresten, allt väl förstår jag av dina texter :)
  När kommer du till Bryngan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej själv! Biljett till sverige är bokad och klar, den 31/5 åker jag - och sen tar det nog inte många dagar förrän jag tar en vända och kollar läget på bryngfjorden!

   Radera
 2. Om du gillar England så har jag en engelsman som du måste testa - Peter James - om polismästaren Roy Grace som bor i Brighton. Så otroligt bra:

  Levande begravd (2007) - Dead simple (2005)
  Ett snyggt lik (2008) - Looking good dead (2006)
  Långt ifrån död (2009) - Not Dead Enough (2007)
  Död mans fotspår (2010) - Dead man's footsteps (2008)
  Den enes död 2009

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag absolut göra - tack för tipset!

   Radera