torsdag 7 februari 2013

Avslutningsvis ännu lite mer om det kinesiska nyåretNu kommer årets garanterat sista inägg på temat kinesiskt nyår - jag lovar! Men varför uppfinna hjulet fler gånger när man inte behöver? Med den teknik som finns (och som jag åtminstone till viss del lärt mig använda!), så behöver jag ju inte det. Med några enkla klick på datorn så fixar det sig ju ändå...

Eftersom jag vet att flera av er som läser det här, har läst de senaste årens inlägg om CNY (Chinese New Year) och därmed vet allt ni behöver veta om ämnet för att klara er i livet. För er, som känner att ni absolut behöver veta mer om kinesernas idéer kring firandet av deras viktigaste högtid, kan ni genom små klick läsa mer om vikten av PlumblossomsLucky Bamboo eller varför man inte får  dela matenmelonkärnor och annat smått och gott och inte minst om apelsiner och Hong Bao.


Efter att ha gjort det så här enkelt för mig, tänker vi ta semester och fira in det kommande ormåret med att åka till den indonesiska ön Lombok.

Så till er alla:  Gong Xi Fa Cai


5 kommentarer:

 1. Alltid finns det nåt att fira.

  SvaraRadera
 2. Så färgglatt!
  Ha det såååå skönt i Lombok.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Bra med återupprepningar, det fastnar inte så mycket längre som bekant Gong Xi Fa Cai på dig med!!!

  SvaraRadera
 4. Och här har snön vräkt ner i två dagar. Det är verkligen annorlunda från hur du verkar ha det. Inga blommor eller glada drakar så långt ögat kan nå.

  SvaraRadera