fredag 22 februari 2013

"Köp med en telefon när du ändå ska handla"...eller inte...


I vår seven-eleven på hörnet kan man köpa telefoner! Så är det! Det är mycket möjligt att jag har missat något och att alla seven-elevenbutiker säljer telefoner, men jag har lite svårt att höra mig själv säga "kan jag få en tidning, en ask läkerol och en telefon, tack". Fast å andra sidan så kommer jag ju från tiden då det enda ställe som sålde telefoner var teliabutiken...

Inte nog med att det var bara där man kunde köpa sin telefon, det var ju inget sådär jättestort beslut som skulle tas heller. Valet stod på sin höjd mellan en telefon som stod på bordet eller en som hängde på väggen och det beslutet kunde ju inte ta sådär väldigt lång tid.

Annat är det idag minsann! Att köpa ny telefon är lite av en hel vetenskap! Eftersom jag tillhör den där skaran som en gång knallade till teliabutiken, lever jag fortfarande lite kvar i världen där jag gärna vill prata med någon när jag handlar något, men jag håller på och övar på att handla på nätet.

För mig då, som inte är riktigt komfortabel med att inhandla tekniska apparater på nätet, så är det ju rätt lagom att det finns möjligheter att göra både och! Phonehouse, till exempel, har en sida där man kan gå in och rota runt bland alla modeller i lugn och ro, sedan kan ju en sådan som jag försöka komma ihåg vad jag har sett och helt enkelt knalla in i butiken och fråga någon så har jag ju liksom gjort både och...

Och när det gäller den där butiken på hörnet,  så får nog inköpen i den även fortsättningsvis bestå av tidning och tablettask...

6 kommentarer:

 1. Telefonförsäljning och försäljning av telefoner. Jag har lika svårt för båda dessa moderna försäljningsformer.
  Och visst är det skönt när det finns någon att fråga när man handlar. I dag finns det endera ingen att fråga eller så blir jag otillfrågad överöst med för mig obegriplig information, s k oinformation.
  Då och då dristar jag mig att tänka "det var bättre förr".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer att den tanken slår mig också - men säg inget till någon ;)

   Radera
 2. Känner mej inte heller komfortabel med att köpa elektronikprylar på nätet... Vill ställa frågor till en "levande" försäljare, och även få råd och tips.

  Men min senaste telefon köpte jag så där rakt av bara, från nätet ;o)) Sååå vågat av mej! Sen tog det nån månad innan jag förstod mej på den... Jobbarkompisar, vänner och okända i bloggvärlden hjälpte mej att komma igång.

  Då och då tänker jag oxå att "det var bättre förr"... när det gäller vissa saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...som sagt...vi säger inget till någon...!!

   Radera
 3. Det beror på vilka tekniska prylar man ska köpa tycker jag. Datorer, grafikkort, köksprylar. Men telefo, den vill känna på och se om den passar just min hand och min ficka och mitt öra. Vissa telefoner är ju så stora att de inte går att hålla i (tycker jag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, jag vill nog gärna i alla fall se den "på riktigt".

   Radera