tisdag 29 oktober 2013

"Life in space is impossible"

Med just den texten och en kvarts obrutet filmande i rymden inleds "Gravity", en film av Alfonso Cuarón med sandra Bullock och George Clooney i rollerna.

Det är en häftig film som inleds med att de två austronaterna, Ryan Stone och Matt Kowalski, håller på med utvändigt underhållsarbete av en rymdsation, hon på sitt första rymduppdrag, han på sitt sista före pensionen. Hon går in för sitt arbete på fullaste allvar och med full koncentration, medan han mest tramsar omkring i sin jetdräkt, nynnandes på någon melodi. Båda lyckligt ovetandes om den annalkande katastrofen.

Sedan blir det en kamp mot klockan och tyngdlösheten. Sandra Bullock gör en fantastisk skådespelarinsats och det är så att man vill hjälpa henne att andas när syret börjar tryta. Filmandet växlar mellan närbilder på hennes kämpande och stora häftiga rymdvyer.

Det är en annorlunda film och den är maffig! Även titeln är rätt maffig, för visst handlar det om såväl tyngdkraft och dragningskraft som allvar och vädighet på flera plan. Det är en av de där filmerna jag är glad att jag har sett, men jag tror inte att jag skulle välja att se den ytterligare en gång.

Att vi sedan lyxade till oss och såg den på en Gold Class biograf gör ju inte saken sämre. Det där med att kunna ligga ner med en filt över sig och med ett vinglas brevid en söndagskväll och samtidigt se en bra film på bio känns rätt trevligt! (Man säger ju att "en gång är ingen gång och två gånger är en vana", så nu börjar det alltså bli en vana!)


Eftersom jag redan beskrivit det här med Gold Class en gång, så den mera nyfikne på den här företeelsen kan kika här, så finns lite från vårt förra besök där.

8 kommentarer:

 1. Gold Class biograf! Som vanligt, ingen hejd på utbudet av extravaganser i Singapore. Men det gäller att det är bra filmer, då det annars kan vara lätt att lura till under filten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ett måste med en bra film, för det är inte alldeles otänkbart att ögonlocken skulle kunna bli tunga annars...

   Radera
 2. Gold Class ar mycket trevligt och nagot jag saknar!!! Biosalen ar dock lite lyxigare an hemma och man kan ta med allt fran popcorn till nachos men ett glas vin och lite godis gor ju inte saken samre! :)

  SvaraRadera
 3. Ett biotips och något helt nytt för mig. Jag känner flera personer som skulle somnat på ett Gold Class besök. Själv hade jag hållit mig vaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tro att det finns en och annan som lurat till under filten!

   Radera
 4. Men åh vilken grej! Filmen du berättar om har jag nästa glömt men bion - ojojoj. Inga barn där va? Låter helt underbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteläckert och känns bara så lyxigt! Det går faktiskt familjefilmer på den här vaianten av biografer ibland, så jag antar att även barn är välkomna (och det finns ju annat drickbart att inhandla också...)

   Radera