torsdag 10 oktober 2013

En annan sorts balkongblomma

Gröna fingrar är det ingen som kan anklaga mig för att ha blivit begåvad med! Mina krukväxter brukar sluta som någon slags eterneller, som till skillnad från andra eterneller varken är färgglada eller speciellt trevliga att ha.

Jag vet att det fanns en tid någon gång på det ljuva 80-talet då lägenheten skulle fullkomligen drunkna i gröna växter. Stora palmer och prickblad av alla de slag, och om jag inte minns fel så brukade det allt som oftast sluta med diverse småkryp och torra blad på golvet. Jag var troligen en av blomsterhandlarnas bästa kunder när det begav sig.

Om jag över huvudtaget ska ha blommor idag så handlar det främst om orkidéer, dels för att de är vackra och dels för att de inte kräver speciellt mycket vatten, det gör liksom inget om de glöms bort i någon vecka, de brukar klara det rätt bra!


Här är det så himla käckt att man kan ju ha dem ute på balkongen! Prata om att det är roligare med en massa orkidéer jämfört med pelargoner som bara vill ha en massa vatten och som skräpar ner när de glöms bort. (Ja, jag pratar av egen erfarenhet!) Inte nog med att det finns massor av olika varianter att få tag i, dessutom är de ju jättebilliga!


Det betyder att så länge möjligheten finns, så får det bli orkidéer på balkongen, och det finns ju några  att välja mellan med tanke på att det ska finnas mella 25000-30000 olika arter av blomman. Och med tanke på att det just är en orkidé som är Singapores nationalblomma, så varför inte liksom...tids nog återvänder jag till pelargonlandet Sverige igen!


7 kommentarer:

 1. Jag är också ganska hopplös vad gäller krukväxter. Och gillar orkideer. Fint att ha dem på balkongen!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar pelargoner, men kanske är det lättare att göra det när nån annan handhar skötseln.
  Orkideer är vackra och lite exotiskt så här uppe i höga nord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också tycka om pelargoner men mina brukar aldrig bli sådär fina som andras blir...

   Radera
 3. Sa spännade med ett liv i Singapore! Det blir intressant att läsa om.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Blommor och grönt på balkongen är fint, vilken blomma det än är.

  SvaraRadera