söndag 6 oktober 2013

Rulltrappa mot höga höjder!Det finns olika typer av nöjen här, som i alla andra städer. Det finns dyra nöjen, det finns billiga nöjen och så finns det nöjen som inte kostar något alls. Ett av gratis-nöjena man kan roa sig med är att ta rulltrappan upp på Orchard Central för att beundra utsikten.


Det finns ju en himla massa ställen där man kan titta på utsikten här, eftersom det är en tendens att bygga på höjden (fast om man ska klämma in sex miljoner människor på Karlstad kommuns yta så är det väl kanske ett krav...), men jag tror mig kunna säga att det bara finns ett ställe där man kan åka rulltrappa på utsidan av byggnaden tolv våningar upp.

Orchard Central ligger mitt på Orchard Road och är ett bland hur många shoppingcenters som helst, men här kan man åtminstone roa sig lite utan att handla. man kan som sagt ta rulltrappan upp på utsidan, man kan ta någon av de 12 glashissarna ner och känna sig som om man hamnat mitt i Willy Wonkas värld, eller varför inte bestiga klätterväggen?

Det här är egentligen det ställe jag har hittat där man har bäst utsikt över presidentens egna domäner. Han har ju liksom lite grönområden runt sitt lilla palats. Uppifrån ser det ut som en stor skog som omgärdar det vita huset, men det är klart, med en niohåls golfbana och en hel del övrig mark, så blir det väl lätt så...


Som sagt, här finns en del att se, och om någon vill veta lite mer om detta shoppingcenter, så finns ett äldre inlägg om det här.

10 kommentarer:

 1. Oj vilka häftiga skulpturer. Kanske måste vi dit och titta när vi kommer i december. Vi ska nämligen till Singapore de två sista veckorna i december. Det ska bli så himla spännande. Nu måste jag nog lusläsa din blogg igen, så att jag vet vad vi ska besöka. Eller har du några konkreta tips på vad vi inte får missa?

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul - och vad synd att vi inte är här då, det hade varit himla kul att passa på att träffas, men då är vi troligen i Sverige. Hur länge ska ni vara i Singapore? Om du vill kan jag maila lite div tips ni kan roa er med. Om du mailar mig på marina_sandstromhedin@hotmail.com så får jag din mailadress den vägen!

   Radera
 2. Svar
  1. och lite annorlunda, även för att vara här.

   Radera
 3. Intressanta skulpturer på taket. Är det en sagoträdgård eller liknande? Och hur lång tid måste man stå i rulltrappan innan man kommer upp? Eftersom jag aldrig varit i Singapore har jag svårt att fatta hur höga husen egentligen är och hur lång tid det kan ta att komma högst upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt vad det är. Först trodde jag det var en lekplats, men det var det inte, för det var staket runt (lekplatsen finns på väning 11...!), men mysiga är dom där de står och blickar ut över Singapore. Det går rätt fort upp, det kan nog inte ta mer än fem minuter ungefär.

   Radera
 4. Jag kunde bara läsa till "rulltrappa tolv våningar upp på utsidan...". Sen fick jag yrsel, noja och krupp. Tror jag fick en släng mjäll också. Har den tak? Spelar ingen roll förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sista biten går under tak, men bara den. (Det finns andra som hoppat av innan de nått toppen!)

   Radera