måndag 21 oktober 2013

Retrolicious

I helgen var det "Retrolicious" i Fort Canning Park. Det innebar en kväll med nostalginoja, tre 80-talsartister, Rick Astley, Belinda Carlisle och Banamarama, var här och underhöll ett stort antal människor under en härlig lördagskväll.

Det är alltid lika kul med utomhuskonserter när det är varmt (just den punkten innebär inget större problem i den här delen av världen!), det är mycket folk och alla är glada och tycker det är härligt att vara på konsert. Precis en sådan kväll var det i lördags!


Det var varmt (Om!!!), det var trångt och alla var på bra humör. Vi var ett stort gäng som var där, njöt av tillvaron och bidrog med varierande sångstämmor för att fylla upp musikunderhållningen. Eller, om jag ska vara ärlig, så bidrog inte just jag med sådär himla mycket sångstämma, och det var av den enkla anledningen att jag kunder inte låtarna! Jag måste ha missat en stor del av 80-talet, eller???

Skämt åsido, jag får väl tillstå att just de här är inga av de artister jag lyssnade speciellt mycket på. Jag tycker mest det är fascinerande hur någon som hade en enda stor hit, 25 år senare kan turnera runt som 80-talsnostalgimusiker! Men visst är han fortfarande charmig och söt, och tydligen har han samma lugg kvar den gode Rick Astley. Ok, jag har förstått att det var många som blev störtförälskade i honom (dock inte jag, mitt hjärta var för alltid förlorat till Björn Skifs, vilket jag i och för sig inte hade speciellt mycket för, men ändå...) och att han faktiskt gjorde många fler låtar än just den jag kunde.

Jag kunde ju faktiskt dubbelt så många av Belinda Carlisles låtar, det vill säga två, och ungefär lika många av Banamarama. Med andra ord var det väl kanske inte så mycket av en ren nostalgikväll för min del, men en underbart härlig kväll med mycket musik och glada skratt, så med andra ord var det en kanonkväll!


För övrigt kan det vara värt att nämnas, att här kan vi  verkligen prata om att man dansar på någons grav, för den yta som utomhuskonserterna hålls i Fort Canning består av en gammal nedlagd kyrkogård, men förhoppningsvis uppskattar de andar som finns kvar den här typen av musik...

8 kommentarer:

 1. Det later fantastiskt roligt! Sag pa FB att nagra av mina singaporevanner skulle ga! For nagra ar sedan var det en liknane ensemble som var har i Dubai, Rick Astley och Belinda Carlisle om jag inte minns fel (och Boy George). Det var valdigt roligt att uppleva gamla minnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tippa på att det var just några av dina kompisar jag var där med! (de flesta av dem har ju varit här betydligt längre än mina fyra år)

   Radera
 2. Det är härligt med en nostalgitripp ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, att bara drömma sig tillbaka (åtminstone till det som var bra!)

   Radera
 3. Det låter ändå som en härlig kväll! Vi hade ju återträff i min gamla åk 9 i helgen som gick och inför detta hade jag satt ihop en spellista på Spotyfy med 375 låtar från 1978 och framåt ungefär, alltså från mellanstadiet och tills nu, med betoning på 1980-talet, så det känns som vi upplevt ungefär samma känsla! :)

  SvaraRadera
 4. Coolt med dessa artister som återuppstått, Rick Astley tex! Visst är det svårt att plåta på Rockkonsert....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt fantastiskt att de helt plötsligt bara finns där igen! Det där med själva plåtandet var absolut överkurs - men det syns ju att det var kul i alla fall ;)

   Radera