onsdag 23 oktober 2013

Nya upptäckter

Trots att det här är ett väldigt litet land med otroligt många byggnader överalllt, så brukar det alltid finnas plats för oväntade saker. Platser och företeelser som man inte hade en aning om skulle finnas. Och med tanke på min förmåga att gå fel, så händer det allt som oftast - men inget ont som inte har något gott med sig!

Efter vår flytt har vi ett mysigt område, Tiong Bahru, på bekvämt promenadavstånd, och på vägen dit snubblade jag nästan bokstavligen över just en sådan företeelse. Något som inte passade in i omgivningen alls, men som ändå fanns där.

Precis i utkanten av Tiong Bahru finns en gångbro över vägen, och en liten bit innanför bron öppnar sig en liten dunge, och där, i skuggan under träden, står det några mossbelupna lejon som snällt fortsätter vaka över de gravar som finns kvar.Här ligger Tan Tock Seng och hans familj begravda. Han var en av det moderna Singapores tidiga framgångsrika affärsmän. Bland annat så donerade han pengar till bygget till ett av skukhusen som fortfarande finns (bara för att vi inte ska glömma det, så heter sjukhuset "Tan Tock Seng Hospital").


Det är så häftigt att dessa platser finns kvar lite här och där, och med tanke på att utsikten är en helt annan om man vänder blicken åt andra hållet över bron, så skulle man kunna tro att man befinner sig på två olika platser...10 kommentarer:

 1. Det blir kontraster och det är ju trevligt.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Det ar just det som gor Singapore sa fantastiskt, blandningen av gammalt och nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt fantastiskt att ena stunden åka upp på 57:e våningen på en glassig hotellbar för att nästa stund sitta på plaststol på någon trottoarservering eller vandra runt bland överväxta gravstenar...

   Radera
 3. Det är belönande att vara så där lämpligt desorienterad ibland.

  SvaraRadera
 4. Fint att sånt finns kvar, att inte varje kvadratmeter bebyggs med nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt fantastiskt...så länge det varar...

   Radera