onsdag 2 oktober 2013

En lite osingaporiansk gofbana

Säsongens första golfrunda i den varmare delen av världen är nu avklarad. Den här gången blev det på en helt annorlunda bana jämfört med de andra jag spelat här, det vill säga banor där någon plockar bagen ur bagaget och ser till att den finns fastsatt på en golfbil så det bara är att fara iväg utan att behöva tänka själv. Välordnade och välskötta med blomsterprakt och fontäner som kantar fairway. Nu vet jag att det finns annat också!


"Green Fairway" är en av Singapores få allmänna golfbanor, där man inte kan vara medlem, utan alla är välkomna att spela. Det är en 9-hålsbana där man som tjej kan spela för ca 175 sek på vardagar. Det är ingen flashig bana, det är inte välklippta greener och det finns inte en massa planteringar eller konstgjorda vattenfall, men det är en småtrevlig och mysig bana där man känner sig välkommen.


Här är det inte heller golfbil, utan det är hederlig vagn som gäller! Det betyder att man kan ta det som ett socialt trevligt två timmars motionspass ute i det fria! Och ett motionspass är det! För er värmländska golfare som läser det här kan jag säga att Eda golfbana kan slänga sig i väggen vad det gäller backighet - här kan vi prata om att det är mycket upp och ner! Om man dessutom lägger till att det är ca 30 grader varmt och 80-90% luftfuktighet - då förstår ni hur det är! (Lite som att motionera i en ångbastu)Det som inte skiljer sig från andra banor är naturligtvis djurlivet, även här finns vackra fåglar och annat, och den här gången lyckades jag fånga en av de finaste på bild - the Kingfisher. Någon naturfotograf blir jag aldrig, men det syns i alla fall vad det är! Trollsländan ser i och för sig rätt vanlig och lite småtråkig ut, men det var ju kul att den ville vara med på bild!


Här finns också tjock regnskogsdjungel som äter bollar, men vad gör det, det finns ju de som bara gör bollar, och de ska väl ha jobb de också...


Som sagt, inte någon av de vackraste banor jag spelat på, inte heller någon av de bästa eller någon av de roligaste, men den är charmig och som motionspass och två timmars umgänge med trevligt sällskap är det alldeles ypperlig sysselsättning, och ja, jag gör gärna om det!10 kommentarer:

 1. Vad kan inte hända där om du letar efter bollar spridda i regnskogsdjungeln. Lite läskigt.
  Sista bilden är intressant. 19:e hålet eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi försökte komma på vad det var, men lyckades inte så bra. men att göra det till 19:e hålet kunde kanske vara en intressant idé!

   Radera
 2. Variation är ett bra som omväxling. Verkar perfekt som ett riktigt fys-pass. Sedan kan du skämma bort dig nästa gång. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där "fys-passen" blir alltid lite roligare när det är en boll inblandad!

   Radera
 3. När vi spelade där hade jag ett "Sound of Music"-moment och brast nästan ut "The hills are alive..." samtidigt som jag svävade ner för kullarna. :-D Kände du Julie Andrews i dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja! Och jag kände absolut hur jag hade exakt hennes smidighet och fräscha look där jag skuttade fram över kullarna...!!

   Radera
 4. Det blir att träna styrka på gym innan ett sådant pass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat skulle det säkert behövas!

   Radera