lördag 18 februari 2017

När livet börjar om

”När livet börjar om” är en feelgoodroman skriven av Lucy Dillon som utspelar sig i den fiktiva orten Longhampton på engelska landsbygden där det finns ett gammalt familjeägt hotell som sett sina bästa dagar. Libby och Jason har precis flyttat hit från London och köpt in sig i hotellet som tidigare ägts av Jasons föräldrar. Pappan är död sedan en tid tillbaka så nu ska de samsas med mamman som inte alls har samma planer när det gäller renoveringen som hennes svärdotter har.

Nu är det inte bara renoveringen som ställer till problem, Jason som blivit avskedad från sitt tidigare jobb på grund av spekulation mår inte så bra, vilket har stor betydelse för händelsernas utveckling. Det som dock har mest inverkan på allt och alla får sin upprinnelse i att en ung kvinna blir påkörd utanför hotellet och tappar minnet. Det här visar sig bli något som kommer att förändra tillvaron för många.

Lucy Dillon är en psedonym för Victoria Routledge och hon har skrivit fler böcker som utspelar sig i samma fictiva stad. Tempot är lugnt och det blir lite som att man som läsare, precis som de i boken, tar en bit i taget. Kärlek och vänskap samt människor som lär känna sig själva är de stora ingridienserna i den här boken som absolut kan klassas som en ”feelgood-bok”. Kanske ingen bok som sätter några djupa spår, men helt ok som mysig förströelse, och den karaktär som lämnar de största spåren efter sig är en stor och illaluktande, men mycket charmig, basset.

17 kommentarer:

 1. På något sätt känner jag igen bokinnehållet men är ändå säker på att jag inte har läst den. Troligen har jag läst recensionerna någonstans. Det är fint med feelgood-böcker nu och då. Själv läste jag böcker i parti och minut när vi var på Madeira våra fyra veckor. Allt jag lyckades få till mig med svensk text. Jag har njutit i kubik av att bara få läsa och läsa och läsa. Måste kanske ge tips på någon av böckerna jag också :)
  Tack för boktipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen härligt att kunna läsa utan att behöva få dåligt samvete för "att inte göra något". Här har jag absolut den möjligheten och jag njuter verkligen av den. Ser fram emot dina boktips!

   Radera
 2. Det låter som en mysig bok genom att komma ifrån stressen i stan. Lite blandad kompott av kärlek, tvister och oenigheter. Jag blev såld direkt av din professionella inledelse. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så är den och, som sagt, helt ok utan att vara något utöver det vanliga.

   Radera
 3. Det låter som en mysig bok genom att komma ifrån stressen i stan. Lite blandad kompott av kärlek, tvister och oenigheter. Jag blev såld direkt av din professionella inledelse. Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för ännu en trevlig och givande bokrecension och boken är förd till min läslista.
  Bokklubb väntar i mars och då är det bar med förslag att ta med sig.
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul med bokklubbar, då det ofta innebär att man läser sådant man inte skulle ha läst annars.

   Radera
 5. Tack för tipset, har ofta svårt att hitta böcker jag tycker om. Den här låter som något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart en "snäll och härlig koppla-av-bok" där man slipper tänka så mycket.

   Radera
 6. Har fått en del Lucy Dillon-böcker av en kompis och precis som du säger tycker jag också att det är mysiga feelgood-böcker. Hjärnan kan liksom gå på frispinn medan man kopplar av med en av hennes böcker. Perfekt läsning för att varva alla dessa deckare och "intrig-böcker" jag oftast har i händerna. Ha en fin helg. Kram/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Jag läser mycket deckare och kriminalromaner och det är alltid mysigt att ta något helt annat då och då.

   Radera
 7. Har inte läst boken, då jag (tyvärr) ju är insnöad på deckare. Men jag undrar om böckerna inte blivit till tv-serier. Det ringer en klocka i mitt lilla huvud...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket möjligt. Det är absolut en sådan bok som skulle kunna göra sig som tv.

   Radera
 8. Den boken tilltalar mej!
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite "engelsk landsbygds-intrig" kryddad med kärlek och vänskap kan aldrig vara fel...

   Radera
 9. Den låter helt perfekt för mig :) Tack för tipset!

  SvaraRadera