tisdag 28 februari 2017

Grand Hotell för vovven

Nu har jag hittat det - Grand Hotell för lilla (eller stora) vovven eller kissekatten.

Under en sådan där "måfåpromenad" hittade vi byggnaden med skylten "The Wagington - Luxury Pet Hotel Singapore". En sådan skylt kan ju liksom inte bara gås förbi utan att ta reda på vad det här kan vara, så väl hemkommen letade jag genast reda på hemsidan.


Och vilken hemsida sen! Det skulle lika gärna kunna vara hemsidan för just Grand Hotell.  Det handlar om ett 5-stjärnigt husdjurshotell som öppnade 2014. Här finns allt! Rum, allt från dyra sviter till de lite billigare, mindre utrustade alternativen. Men om önskan finns så kan man hyra in vovven i sviten, och där får han en handgjord ortopedisk läderklädd bädd och en "syntetic grass potty", vilket jag antar innebär en slags toalett på rummet.

För att det inte ska bli för varmt så finns luftkonditionering såväl inomhus som utomhus och så att det inte ska bli något knasigt med små vovvemagarna så får de bara filtrerat vatten att dricka. (Bara så ni vet så dricker jag ofiltrerat kranvatten och det går så bra så). Om så önskas kan man ha födelsedagskalas för de små liven och man kan även få någon spa-behandling utöver de vanliga bad- och klippbehandlingarna. Vad sägs om en 45-minuters lerinpackning, det kunde kanske vara något?

Om man vill kan man även beställa ståndaktig skjuts fram och tillbaka i form av en limosinservice. Det kan ju kanske vara nödvändigt om man vill ha dagisplats, vilket man också kan ha här, och inte vet hur man ska kunna skjutsa dit och hem utan att vovvarna ska känna sig förorättade på något vis.

Nu är väl inte det här helt gratis då, och om man vill ha en svit så får man betala runt 1000 svenska kronor per natt, och vill man ha något utöver till lilla älsklingen så får man väl punga ut med ytterligare några kronor. (Vad en "dagisplats" kostar orkade jag faktiskt inte ta reda på)

Nåja, vi har vare sig katt eller hund som behöver något hotellrum och även om vi hade haft det är jag inte helt säker på att vi hade hyrt in den här, men behovet finns förmodligen eftersom hotellet finns där...


Veckan som kommer ska jag lämna storstadslivet och istället ligga på en sandstrand under en palm. Tillsammans med ena dottern ska jag nämligen tillbringa några dagar på Thailändska Koh Samui. Rapport kommer!

25 kommentarer:

 1. Ja, det hund hotellet heter duga!! Jag har heller inga djur men ifall jag hade haft hade jag inte hyrt in hunden/ katten där. Många behandlar sina små hundar som små bebisar och tycker säkert att det är värt pengarna. Visst är det ändå roligt att läsa om vilka faciliteter de har att erbjuda en hund🤗🤗Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rätt övertygad om att ingen av mina hundar hade hamnat där även om de hade velat ;)

   Radera
 2. Ja, det hund hotellet heter duga!! Jag har heller inga djur men ifall jag hade haft hade jag inte hyrt in hunden/ katten där. Många behandlar sina små hundar som små bebisar och tycker säkert att det är värt pengarna. Visst är det ändå roligt att läsa om vilka faciliteter de har att erbjuda en hund🤗🤗Kram

  SvaraRadera
 3. Så kul att läsa om hundhotellet. Många nyttjar det säkert.
  Jag hoppas du och dottern får fina dagar under palmerna på Koh Samui! Njut och ha det bra tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det fick vi! Jättehärliga dagar!

   Radera
 4. Vare sig Nelson, Sigge eller Osborne uttrycker nåt intresse för det boendet. Inte matte och husse heller för den delen. Visst, "människans bästa vän" och sånt, men nån hejd får det ändå vara. Tycker jag. På en sandstrand under en palm låter mera lockande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller absolut med om att det låter mer inbjudande med palmer på en sandstrand.

   Radera
 5. Ja, vad kan man säga. Med med tanke vad lägenheter/villor i Singapore kostar så är det ganska så rimliga priser för vovven. Det drabbar ju ingen fattig direkt om man säger så.
  Gillar förresten namnet - Wagington. Alla lyckliga vovvar "wag their tails" över lerinpackningen kan jag tänka mig;-)

  Ha det underbart under palmen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att namnet var fyndigt!
   Och tack det hade vi, underbart under palmen alltså!

   Radera
 6. Ja, det finns en efterfrågan på det mesta. Fnittrar när jag läser...Du beskriver det så bra.
  Kog Samui låter trevligt och hoppas nu det är uppbyggt igen efter översvämningarna i decembar och januari då mycket blev förstört.
  Hit åkte vi då och då under åren i Peking och tog även några dagar på Koh Pangnan.
  Önskar en fin resa och njutbara dagar och givetvis följer jag med till denna fina ö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade det jättehärligt, och de spår vi såg efter översvämningarna var att just där vi var hade ett vattendrag svämmat över så stranden hade blivit lite "avskuren på mitten" i ena änden, men inget som störde. Strand fanns det kvar och havet var där det skulle!

   Radera
 7. Jag kan inte låt bli att fundera över om de stackars djuren verkligen vill bli lerinpackade. Kanske mer för små hushållsgrisar.
  Jasså du och dottern ska till mitt hemland, hoppas ni får det bra. Värmen har åter kopplat ett stadigt grepp om landet.
  Jag ska förmodligen till Singapore nästa vecka så då byter vi plats med varandra.
  Ha det så mysigt med dottern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade det bara bra, och jag hoppas du hade det samma här hos mig :)

   Radera
 8. Det var inget dåligt hundhotell det. Allt finns tydligen i Singapore. :)
  Ha en fin vistelse på sandstranden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här finns det mesta ;)
   Tack vi hade det väldigt bra!

   Radera
 9. Underbart! Min katt har det ändå ungefär som på Grand hotel hemma hos oss :)

  SvaraRadera
 10. Intressant och minnsevärt, men vad ska man säja? Helt galet, tycker jag egentligen. Vilken värld med hemlösa människor och lyxhotell för husdjur! Oj, oj!!!
  Ha det skönt under palmerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland känns det som om det är lite upp och ner med mycket!!

   Radera
 11. haha..vad coolt och lite knasigt, men väldigt roligt tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag funderar allvarligt på om jag ska utge mig för att vara hundägare och intresserad av att "titta på deras faciliteter" bara för att få se det lite mer inifrån...;)

   Radera
 12. Tänk vad det finns! Man vet inte om man ska skratta eller gråta, haha. Men vissa vet ju inte vad de ska göra av sina pengar. I New York har jag förresten sett speciella "barnvagnar" för hundar med tryck föreställandes köttben ...

  Vad härligt att ligga under en palm! Hoppas ni får en härlig resa. Ser fram emot rapport.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar i barnvagn har jag sett här med, dock utan köttben på, och om man ska skratta eller gråta, det är frågan...
   Tack, vi hade det väldigt skönt där under palmerna!

   Radera
 13. Ja det måste ju finnas folk som faktiskt betalar dessa pengar för att deras små vovvar eller katter ska få bo fint. Jösses säger jag bara! Vår katt sover i en kartong i tvättstugan:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om inte katten har det bättre i en kartong i er tvättstuga jämfört med på en designad läderkudde med ett överhängande hot om lerinpackning ;)

   Radera