torsdag 2 februari 2017

Avslutning på nyårshelgen med golf


Ytterligare en "resa över sundet" till Bintan fick avsluta nyårsfirandet. Jag har ingen koll på hur många sådana resor det har blivit, men många är det. Det är så enkelt att ta båten över till endera Bintan eller Batam, de där närliggande indonesiska öarna. Nu har jag skrivit så många gånger om dem så risken att bli himla tjatig är överhängande så jag tänker inte göra någon större djupdykning i det. För er som vill veta lite mer så finns ju alltid sökrutan.


Det här är minst sagt ett väldigt bekvämt sätt att resa med golfbagar. Om man försett sig med ett "golfpaket" så behöver man bara se till att bagen kommer till incheckningsdisken på färjeterminalen, sedan tar någon annan hand om allt och plötsligt så finns den bara där, på golfbanan, fastsatt bakpå en bil som man sedan ska försöka ratta runt banan.


Likadant när man åker hem, bagen bara dyker upp sådär på bagagebandet utan att man gjort något alls, käckt va!? Det är lite jobbigt när man kommer hem till Sverige då man plötslig måste tänka själv...

Här är det inga rävar ute på banan som springer runt och stjäl bollarna men det finns andra varelser. Den här gången såg vi dock inte så många, men andra gånger har det varit gott om dom. Fördelen med rävar är att de håller sig på banan och de nöjer sig med att ta bollarna. De här rackarna tar det mesta de kommer åt så det gäller att inte ha så mycket löst liggandes i bilen. Blixtlås och knappar behöver inte heller vara något hinder, och så långt har lyckligtvis inte våra svenska rävar kommit än.


Att ta sig mellan de olika golfhålen kan på sina håll nästan innebära att man förväntar sig att Tarzan ska komma svingandes i någon lian och dimpa ner på biltaket, men inte heller denna gången hände det så vi får väl se nästa gång om det händer då.


Som parentes kan jag väl bara nämna att ibland kanske det där med "blomsterrabatt" kan få en liten annan innebörd...


På andra håll är det inte djungel utan öppet hav och det är fantastiskt vackra vyer. På just det här hålet har jag för övrigt en gång för ett antal år sedan, lyckats med det där som är varje golfares dröm (bara så ni vet!), att få i bollen på bara ett slag. Nu gick kanske inte just det så där jättebra den här gången, men det är ju kul att veta att det går... Och när det ändå skulle hända var det ju bra att jag valde ett så fint hål så jag kan fotografera det varje gång vi är här ;)
Förutom att hotellet ligger nära två banor så ligger det även väldigt nära stranden. En väldigt fin men minst sagt rätt öde strand.


Fast å andra sidan var det rätt folktomt i poolen också, så alla hade väl något annat för sig, typ spelade golf eller så!


En bra avslutning på nyårshelgen blev det alltså, inte minst med tanke på att jag dessutom vann över maken i det ädla golfspelet. Om det betyder att jag spelade bra eller om det helt enkelt var så att min motståndare spelade dåligt kan vi låta vara osagt. Oavsett vilket så är frågan om inte något av det bästa med att spela golf i den här värmen är att efter en avslutan runda sjunka ihop och belöna sig själv med den där iskalla ölen...


Det går att åka till Bintan utan att spela golf. För egen del har jag gjort det en gång, närmare bestämt  då ena dottern och jag gjorde en utflykt till andra sidan av ön till Marjoly Beach Resort (vilken för övrigt verkligen är beviset på att det där med resort betyder att du får tak över huvudet och inget mer) och hade några riktigt lata dagar på en lite annorlunda del av ön. Men om man är ute efter semester med snorkling är väl kanske inte Bintan förstahandsalternativet.

14 kommentarer:

 1. Din rubrik hade lika väl kunnat användas här hemma i år, men här hade nog den kalla ölen intagits inomhus. Så lite skillnad är det ff.
  Din H I O är bara den ett skäl till återbesök på den banan. Om så bara för att fylla på självförtroendeförrådet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det förrådet behöva fyllas på ;)

   Radera
 2. Vilken underbar öde strand.
  Förstår att det är inspirerande att golfa i sådana miljöer som ni har där.
  Grattis till vinsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är mycket prestige i en sådan vinst ;)

   Radera
 3. Vad härligt det ser ut, att kombinera strand och bad med golf.
  Jag drar slutsatsen att du är en skicklig golfspelare till skillnad från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan man dra förhastade slutsatser!! Du vet det där med golf är precis som en berg- och dalbana, höga berg och djupa dalar!

   Radera
 4. Klart vinsten beror på att du spelar bra. Inte för att jag vet något what so ever om golf men det är oväsentligt ;-)

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt att på nytt få komma med till Bintan. Jag har varit här ett par gånger och då medföljt vänner som spelat golf.Jag provade lite....Härliga bilder men lika härlig text- Och visst är den smifigt hur golgbagarna liksom av sig själva kommer på rätt spår. Imponerande.
  Grattis till vinsten och jag antar att det blir revansch vad det lider.
  Njutbart slut på nyårsfriandet. Och om ett tag kommer väl det thailändska nyåret. Har inte även Malaysia ett?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken finns att det kan bli revansch så det är lika bra att njuta så länge det varar!
   Jag vet inte om man kanske kan jämföra Hari Raja som firas i samband med ramadan som "något slags nyår".

   Radera
 6. Regnskogen här i Dalgången bjuder ju på silkesapor i trädtopparna (hör dem jämt men har aldrig lyckats se dem). Inga krokodiler i ån, och det hoppas jag att du inte har på golfrundan heller.
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag inte sett några krokodiler på golfrundan, men någon har nog gjort det någon gång så på förekommen anledning får det bli ett "krokodilinlägg" idag.

   Radera
 7. Härliga bilder från Bintans golfbana! Ett hole in one - WOW! nu är jag impad måste jag säga. Efter den bedriften skulle jag också fota hålet varje gång jag var där;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut kul att kunna säga att jag har gjort det! Risken är ju rätt överhängande att det inte blir fler, fast man vet ju aldrig...

   Radera