måndag 13 februari 2017

Tan Boon Liat Building


Som vi alla vet så är det inte alltid det går att avläsa på utsidan vad som finns innanför. Nu är det inte så, att jag på något vis tänker bli så djup som den inledande meningen kanske låter påskina, nej det här kommer att handla om något så ytligt som shopping! Oavsett vad man tycker om denna sysselsättning, så är det svårt att undvika i en stad som mer eller mindre bygger på just det. Det ena shoppingcentret av löser det andra, och det ena är nyare och flashigare än det andra, eller...?


Det finns faktiskt flera stycken som inte alls är sådana där flashiga glasbyggnader, utan ser väldigt annorlunda ut. Och om man inte visste vad som finns där, så skulle man troligen bara går förbi.


Tan Boon Liat Building är just en sådan. det ser helt enkelt ut som någon slags industrilokal, såväl på håll som när man kommer närmare. Här finns inga stora blanka hissar, utan man får klämma in sig i en liten gammal variant och det känns lite som om att det handlar om tur om den tar en ända upp.


Som tur är finns det även trappor, inte heller de så där skinande rena på typiskt singaporemanér, utan de känns väldigt betongaktiga och vanliga. Tur att det finns lite butiker på varje plan så man kan göra en liten lov innan man tar nästa trappa, för det är ju i alla fall 15 våningar att undersöka.


Och man kan ju vila mellan våningsplanen bara för att titta på utsikten en stund också, om man nu skulle föredra det.


Butikerna här är jättespännande! De flesta har med inredning att göra. Det finns allt ifrån stora trämöbler, nya moderna innemöbler och kinesiska inredningsbutiker till butiker med prylar av olika slag och lite sådant som är ät- och drickbart.
En hylla i form av en telefonkisosk, någon?...eller lite te, kanske?


...eller varför inte en pingvinfamilj?


Nyåret till ära så hade butiken med lite mer kinesiskt stuk passat på att utsmycka ingången så man inte ska glömma bort att tuppen nu har tagit över stafettpinnen för att ta hand om nästa år.

Om man nu skulle råka ha vägarna förbi Singapore, bara sådär, eller om man befinner sig i trakterna så är det absolut värt att ta en sväng lite bort från Orchard Road och allt vad den gatan har att bjuda på och göra ett besök här, på Outram Road istället.


Men det kan vara bra att ha lite tid på sig, för det är många våningar, och många affärer och - inte minst - många saker att titta på!


19 kommentarer:

 1. Hmm,kanske ett köpcentrum som skulle passa mig. Får nog kolla in det nästa gång.
  Bra med alternativ ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Tack för ett fint tips. Här skulle jag kunna tillbringa en hel dag eller än mer. Väl dolt måste man säga. Men jag har lärt mig att det ofta är så i många stora asiatiska städer, Peking var likadan.
   Kul med alla inredningsbutiker i huset och jag hade inte kommit tomhänt därifrån.
   Nu har ju Singapore Airlines börjat flyga direkt till Singapore och det är ju en fördel...Och stan gillar jag.

   Radera
  2. Det kunde jag ju ha tänkt på när ni var här, men som sagt, det får du ta nästa gång.

   Radera
  3. Ditte: Nästa gång du kommer så får du ta det. Absolut värt en liten titt! Fördelen kan ju vara att det mesta är så stort så man inte kan handla så mycket om det måste få plats i en resväska ;)

   Radera
 2. Vad lustigt! Ser mer ut som ett hotell, kontorsbyggnad eller kanske till och med vanliga bostäder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet man inte vad de tär, så går man bara förbi, för inte heller utanför ser det speciellt "shoppinginbjudande" ut.

   Radera
 3. Tänk vad skenet kan bedra. När jag såg byggnaden tänkte jag på ett "vanligt" flerfamiljhus med loftgång som skulle kunna finnas i vilken stockholmsförort som helst. Åsså är det ett lyxigt "möbelvaruhus". Jättekul med sådana överraskningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och överraskningarna blir ändå fler när man börjar orientera sig bland alla butiker.

   Radera
 4. Jag hade inte anat att det skulle vara ett shopping centra. Det ser ut som vanligt bostadshus. Jag hade lätt tagit mig upp för trapporna och kollat in i många butiker. En affär med inredning tilltalar mig. Det hade nog tagit hela dagen med lite paus emellanåt. Tack för titten!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan lätt spendera några timmar där!

   Radera
 5. Jag hade inte anat att det skulle vara ett shopping centra. Det ser ut som vanligt bostadshus. Jag hade lätt tagit mig upp för trapporna och kollat in i många butiker. En affär med inredning tilltalar mig. Det hade nog tagit hela dagen med lite paus emellanåt. Tack för titten!!!

  SvaraRadera
 6. Vilket annorlunda ställe! Jag gillar telefonkiosk-hyllan :)

  SvaraRadera
 7. Det varuhuset gillar jag. Det behöver inte vara flashigt för att vara charmigt. Ett himmelrike för den inredningsintresserade. Telefonkiosken lockar, men kanske ändå inte på Getingstorp. Den där tupptavlan ger mig föraningar om den annalkande påsken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du, i år kommer nog Singapore att bli så påskyndat som det var längesedan det var...ungefär 12 år sedan eller så...

   Radera
 8. Telefonkiosken var läcker. Utsikten hade jag säkert haft mest behållning av. Skenet kan bedra när det gäller mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Telefonkiosken är verkligen läcker, även om jag inte är säker på om jag skulle vilja ha den själv...

   Radera
 9. Oj, det var inte illa! Ytan har de använt väl verkligen. Verkar roligt att shoppa där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tär helt klart ett shoppingkomplex i min smak.

   Radera